Pernar pokušava opravdati koaliciju s HDZ-om u Rijeci: "Nisu nam ništa nudili"

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

POLITIČKA priča dana je situacija u Rijeci. Tamo je na konstituirajućoj sjednici riječkog Gradskog vijeća za predsjednika izabran Tihomir Čordašev (Akcija mladih), za kojeg su glasovali vijećnici svih političkih stranaka, koalicija i nezavisna lista osim koalicijske liste SDP-PGS-HSU-IDS-Hrvatski laburisti-SDSS-HSS koja je osvojila najviše mandata u Vijeću, ali to im, kao što je jučer bio slučaj i u Županijskoj skupštini, nije dalo čelnika tog predstavničkog tijela.

Za izbor Čordaševa glasovalo je sedam vijećnika HDZ-a, pet iz koalicije Akcija mladih-Živi zid-SNAGA-Alternativa, tri s nezavisne liste Hrvoja Burića te po dva koalicije Lista za Rijeku-Pametno, Mosta i koalicije HNS-ARS-SDAH, njih ukupno 21, dok je 15 vijećnika koalicije koju predvodi SDP ostalo suzdržano.

Dakle, na istoj strani su se našli Pernarov Živi zid i HDZ koji je u saboru glavna meta Pernara i njegovog Živog zida. On je ovu neprirodnu koaliciju pokušao opravdati na Facebooku napisavši da im je jedini cilj bio srušiti SDP koji drma u gradu koji teče.

"Pitaju me neki vezano uz situaciju u Rijeci, tamo je u vijeću kompletna opozicija podržala našeg koalicijskog partnera Akciju mladih u tome da njihov predstavnik predsjeda gradskim vijećem.

Mi u gradskom vijeću imamo 2 predstavnika i oni su zajedno sa svim ne-SDPovim predstavnicima podržali kolegu iz Akcije mladih iz samo jednog razloga, da se stane na kraj SDP-ovoj autokratskoj vladavini u Rijeci.

Ta većina koja je izglasala predsjednika vijeća nije rezultat političkih dogovora ne-SDPovih vijećnika o tome da imamo neki zajednički program već je formirana iz oportunih razloga.
HDZ nije tražio ništa od nas, cilj im je bio slomiti SDP u Rijeci. Drugim riječima, mi smo profitirali od sukoba dvije velike stranke.

Drugim riječima u Rijeci ne postoji neka stvarna većina nego će se većina formirati kako budu teme dolazile na dnevni red od točke do točke. Mi ćemo svaki put glasati po svojoj savjest i izvještavati javnost o našem radu", napisao je Pernar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.