Peović ostao na čelu Zračne luke Zagreb, produljen rok natječaja za koncesiju



IZVJEŠĆE o poslovanju Zračne luke Zagreb (ZLZ) u prvih devet mjeseci ove godine pokazalo je da je ostvareno 42,8 milijuna kuna dobiti, što je 41 posto više nego prošle godine dok je istovremeno porasla i vrijednost njene imovine za 27 milijuna kuna ili za 2,7 posto, rečeno je na danas održanoj skupštini ZLZ-a.

Ništa od smjene

Naime, kako ističe u kratkom priopćenju sa Skupštine time su na najbolji način opovrgnuta sva medijska nagađanja o smjeni glavnog direktora Tončija Peovića o čemu se pisalo početkom ovog tjedna. Glavna kritika na rad Peovića odnosila se na negativno financijsko poslovanje, no danas je to opovrgnuto izvještajima koji pokazuju da je prihod bio 246 milijuna kuna što je za 7 posto više prošle godine, a bruto plaća u godinu dana povećana je za 4,5 posto.

Prosječna neto plaća za Plesu za nekvalificiranog radnika iznosi 5.924 kuna dok je prosječna plaća na aerodromu 7.414 kuna što je puno više od hrvatskog prosjeka (5.514 kuna).

Za sada ništa ni od koncesije

No, možda i najbitnija vijest s današnje Skupštine svakako je ona da je rok za podnošenje konačnih ponuda za dodjelu koncesije za ZLZ produljen s 31. listopada na 21. studenog ove godine o čemu je odlučilo stručno povjerenstvo za koncesiju, a vijest o produljenju roka objavilo je i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u svom posebnom priopćenju.

"U dijelu izvještaja koji se odnosio na  provedbu postupka odabira koncesionara, članovi Skupštine upoznati su s pravnim modelom po kojem bi radnici trebali steći poslovne udjele u vlasništvu Zračne luke. Za taj model izrađeni su nacrti svih potrebnih odluka i čekaju se daljnje odluke vlasnika", navodi se u priopćenju sa Skupštine Zračne luke.  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.