Pariz i Moskva pozdravljaju prve britanske zračne napade u Siriji: "Novi odgovor na poziv na solidarnost Europljana"

Foto: FAH

FRANCUSKA i Rusija pozdravile su u četvrtak prve britanske zračne udare na Islamsku državu u Siriji, koji su započeli samo nekoliko sati nakon što je britanski parlament odobrio zahtjev premijera Davida Camerona, javile su agencije.

Francois Hollande pozdravio je napade rekavši da je to "novi odgovor na poziv na solidarnost Europljana" koji je uputila Francuska nakon napada u Parizu.

Francuski predsjednik "pozdravlja prve britanske zračne udare u Siriji" izvedene odmah nakon izglasavanja u parlamentu, priopćila je Elizejska palača.

Nakon odluke njemačke vlade koju bi u petak trebao potvrditi i Bundestag, radi se o novom odgovoru na poziv na solidarnost koji je upućen 16. studenoga, nastavlja se u priopćenju.

Rusija također pozdravlja svaku akciju usmjerenu protiv IS-a, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u četvrtak.

"I dalje pozdravljamo svaku akciju čiji je cilj borba protiv terorizma, borba protiv Islamske države", rekao je Peskov. Vjerujemo da naši udari mogu biti značajno učinkovitiji ako su akcije koordinirane, ako se svi udari vrše unutar zajedničke koalicije, dodao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.