Papa nas ostavio "u Božjim rukama": Neka vam osigura mir i blagostanje

NAKON kratkog, ali događajima ispunjenog posjeta Hrvatskoj, papa Benedikt XVI. pozdravio je prisutne na aerodromu i kazao da "iako je njegov posjet bio kratak, bio je blagoslovljen susretima zbog kojih se osjetio povezanim s  hrvatskim narodom", piše Catholic News Agency.

"Moj posjet vašoj zemlji približava se kraju", rekao je papa Benedikt okupljenim dostojanstvenicima na zagrebačkom aerodromu. "Zbog susreta koji nas je povezao, osjećam se kao da sam dio vas i vaše povijesti te sam uvjeren u vjeru hrvatskih katolika u Isusa Krista, našeg jedinog spasitelja", nastavio je.

"Dok odlazim za Rim, ostavljam vas u Božjim rukama. Neka On, koji je beskrajno providan i koji je zaslužan za sve dobro, blagoslovi hrvatsku zemlju i ljude. Neka osigura mir i blagostanje za svaku obitelj", za kraj je poručio Benedikt XVI.

Predsjednik Josipović mu je, prema pisanju ove katoličke agencije, na to odvratio zahvalom: "Hrvatska Vas je dočekala raširenih ruku i ispraća Vas kući s ljubavlju i zahvalnošću. Hvala Vam na posjeti, Vaša Svetosti, i hvala Vam na plemenitoj poruci mudrosti, ljubavi i mira".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.