Panika u Južnoj Africi: Više od sto oboljelih od svinjske gripe

BROJ oboljelih od svinjske gripe u Južnoj se Africi popeo na 103, a vlasti su tek danas službeno potvrdile da se bolest proširila zemljom. Kako prenose strane agencije, u službenom priopćenju to je potvrdio Nacionalni institut za zarazne bolesti.

U lipnju prvi slučaj

"Iako je u svim dosadašnjim slučajevima virus pronađen kod putnika koji su ušli u zemlju ili kod stanovnika koji su s njima bili u neposrednom kontaktu, vrlo je vjerojatno da će se zaraza uskoro proširiti zajednicom", stoji u izjavi instituta. Podsjećamo, prvi slučaj svinjske gripe u toj je zemlji zabilježen 14. lipnja. 

Iz instituta također poručuju da će ovog tjedna prekinuti testiranje blagih slučajeva gripe te se više usredotočiti na praćenje i tretiranje ozbiljnijih slučajeva, kao i pacijenata koji pate od visokorizičnih bolesti poput HIV-a ili kroničnih dišnih bolesti.

U susjednoj Botswani u srijedu su potvrđena dva slučaja svinjske gripe, prema Ministarstvu zdravstva te države. Najveća vjerojatnost za širenje virusa u Južnoj Africi je zimsko razdoblje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.