Pacijentu kojega je liječnik odbio liječiti zbog nacionalnosti se pogoršalo stanje

PACIJENTU Bošku Radiću iz Vrhovina kojega je liječnik Esad Mujkanović odbio liječiti jer je srpske nacionalnosti, pogoršalo se zdravstveno stanje.

Radić je krajem prošloga tjedna trebao biti pušten na kućni oporavak iz KBC Rijeka gdje je dopremljen iz bolnice u Ogulinu, ali liječnici su odlučili da još nekoliko dana ostane na dodatnim liječničkim pretragama. Prema liječničkim nalazima, 71-godišnjem Bošku Radiću je zdravlje ozbiljno narušeno, oslijepio je na jedno oko i izgubio je centar za ravnotežu, a još nije službeno potvrđeno je li to posljedica moždanog udara ili neke druge bolesti, prenosi Slobodna Dalmacija. Radić će danas u Rijeci biti podvrgnut novim pretragama kako bi se ustanovila točna dijagnoza zdravstvenog stanja.

Liječnici štite kolegu Mujkanovića

Radićeva obitelj smatra da se postavljanjem i povlačenjem dijagnoza pokušava zaštititi optuženi liječnik Mujkanović. "Liječnik u Ogulinu prošli ponedjeljak mi je rekao da mi je otac doživio moždani udar, da bi drugi dan rekao da nije. Sumnjam da se sve radi kako bi se zaštitio liječnik", kaže Slobodan, sin Boška Radića.

U općini Vrhovine je, nakon ovog događaja s Radićem, pokrenuta peticija protiv liječnika Esada Mujkanovića. Dosad je skupljeno više od 300 potpisa ljudi koji ne žele da ih Mujkanović liječi.

Podsjetimo,  Boško Radić je 6. rujna primljen na Odjel hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Otočac gdje mu je dežurni liječnik Esad Mujkanović pružio medicinsku pomoć i zadržao ga na promatranju. Na traženje načelnika općine Milorada Delića i zamjenika Miroslava Mašića da se Radića preveze u Opću bolnicu Ogulin ili Gospić radi daljnje hospitalizacije, zbog sumnje da je Radić doživio moždani udar, Mujkanović ih je verbalno napao, vrijeđajući ih i omalovažavajući te ih nazivajući četnicima. "Dosta je bilo vašeg četnikovanja u Vrhovinama... gamad Vrhovljanska... skinut ću vam ja kokarde s glave obojici... što ćete kad ste rođeni kao četnici svi... hoćete li možda zapjevati Vojvodu Sinđelića ovdje? Marš van!". Zbog toga je dr. Mujkanović zaradio prekršajnu prijavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.