Ovo je trenutak kad je kapetan "ukletog" kruzera posljednji napustio brod

Foto: Facebook/ Princess Cruises

GOTOVO MJESEC dana nakon što je na kruzeru američke turističke tvrtke Princess Cruises izbila epidemija, kapetan Gennaro Arma napustio je brod. Bio je posljednji koji je to napravio.

Diamond Princess je, podsjetimo, u jednom trenutku bio najveće žarište epidemije izvan Kine, dok ga nisu pretekli Južna Koreja, Italija i Iran. Nakon što je zaraza detektirana na brodu, usidren je u japanskom gradu Yokohama i stavljen u karantenu.

Šestero putnika umrlo na brodu

Najmanje 705 od 3711 putnika i članova posade na Diamond Princessu u međuvremenu je zaraženo, a šestero je putnika umrlo. Karantena je trebala trajati dva tjedna, ali na kraju je za dio putnika i članova posade produljena sve do 1. ožujka, kada su posljednji putnici i članovi posade napustili brod, zajedno s kapetanom.

"Kapetan Arma je bio posljednji koji je napustio Diamond Princess, on je heroj u očima svih nas koji smo dio globalne zajednice Princess. Zahvaljujemo njemu i njegovim visokim časnicima za njihovo vodstvo, zajedno s uslugama našeg izvanrednog osoblja. Nudimo našu iskrenu zahvalnost svim vladinim agencijama u Japanu i diljem svijeta koji su radili s našim kolegama na obali kako bi podržali naše goste i članove osoblja kroz ovo zahtjevno vrijeme", poručili su iz tvrtke na službenom Facebook profilu. 

>>Jesu li kruzeri stvarno rasadišta koronavirusa?

Arma je zaista imao nezahvalan zadatak održavanja reda i morala na brodu koji je pod karantenom, gdje su putnici bili zatvoreni u svoje kabine, često bez prozora. 

Putnici mu zahvaljuju na Facebooku

Ispod objave Princess Cruisesa, koja je lajkana 25 tisuća puta, komentatori su zasuli kapetana pohvalama. 

"Vaše vodstvo dalo nam je nadu i hrabrost da završimo što smo počeli", napisao je jedan.

"Dobar posao, kapetane Arma i posado, radili ste jako naporno da nam osigurate komfor i ohrabrite nas kroz to teško vrijeme", napisala je putnica Carole Welch.

Tvrtka je u međuvremenu već počela s pripremama za novo putovanje Diamond Princessa, planirano za 29. travnja. No prije toga slijedi temeljito čišćenje kako bi se osiguralo da je koronavirus zaista iskorijenjen na brodu. 

"Takvo čišćenje obično ne traje dulje od jednog dana, tako da će ovo sigurno biti opsežnije nego inače. Pri krstarenjima, kompanije uvijek stavljaju sigurnost putnika na prvo mjesto, tako da možete biti sigurni da je tvrtka dobro promislila prije nego što je odredila datum kada se Diamond Princess vraća u službu", rekla je nedavno Colleen McDaniel, glavna urednica portala Cruise Critic, za CNN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.