Ovo je sisački moćnik kojemu je uhićeni šef policije pomagao. Objavljene i poruke

Foto: Facebook, PIXSELL/Nikola Cutuk

JUČER je uhićen načelnik, šef Policijske postaje Sisak Marijan Detelić. Priveden je u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a. Prema prvim informacijama, tereti ga se za kazneno djelo trgovanja utjecanjem, objavio je Jutarnji list. MUP inače o ovome uopće nije izvijestio, ni putem maila medijskim redakcijama ni na svojim web stranicama. 

Tražio od policajca da obriše poruke i vrati mobitel

Sisački šef policije uhićen je zbog sumnje da je htio izbrisati dokaze iz zaplijenjenog mobitela svojeg prijatelja te time od istrage spasiti sebe. Jutarnji piše da je Detelić od sebi podređenog policajca zatražio da načelnikovu poznaniku, inače predsjedniku NK Segesta Ervinu Mehinoviću, vrati mobitel koji mu je policija oduzela jer je bio pod istragom zbog jedne pronevjere i to prije nego Općinsko državno odvjetništvo pretraži mobitel.

Policajac je to odbio, a Detelić je zatim, prema optužbama, od podređenog policajca zatražio da barem iz mobitela izbriše njegovu komunikaciju s Mehinovićevm. Ovaj je i to odbio i prijavio ga USKOK-u.

Protiv Detelića je predloženo određivanje istražnog zatvora, a on je, piše Jutarnji, odbacio sve optužbe. Jutarnji je objavio i sadržaj njihova dopisivanja preko popularne aplikacije WhatsApp.

Objavljena prepiska

Pronađene su Mehinovićeve poruke u kojima traži da Detelić primi na razgovor jednog od igrača Segeste na što ovaj pristaje te mu daje ime policijske službenice koja će razgovarati s igračem. Riječ je o strancu koji je u postupku dobivanja domovnice.

"Jel možeš vidjet za domovnicu? Predao je prije 6 mjeseci i više...", pitao je Mehinović, a Detelić mu je odgovorio: "Budem". Mehinović ga je u kolovozu 2022. zatražio i podatke o prometnom prekršaju u kojem je sudjelovao automobil u vlasništvu Mehinovićeve tvrtke.

U istrazi je utvrđeno da su Mehinović i Detelić redovito kontaktirali, a znali su se i fizički nalaziti. Sa snimki nadzornih kamera sa zgrade sisačke policijske postaje se vidi da je Detelić znao dočekivati Mehinovića ispred postaje nakon čega bi razgovarali.

Predsjednik Segeste: Ako je to toliki krimen, onda mogu i ja na robiju

"Da, meni su oduzeli mobitel i da, komunicirao sam s načelnikom policije, svojim prijateljem Marijanom Detelićem, ali ako je to toliki krimen da ga se hapsi, onda smo nakaradna država pa slobodno mogu i ja na robiju", rekao je Mehinović, predsjednik NK Segeste i vlasnik rent-a-car tvrtke MiNoa čiji je mobitel oduzet lani tijekom krim-istrage u drugom slučaju.

Mehinović tvrdi da ga je netko prevario i prodao mu dvije tisuće litara ukradenog goriva, a da on to nije znao. Kaže da mu je DORH tada zaplijenio mobitel i do danas mu ga nije vratio.

Na pitanje je li između Detelića i njega bilo ikakve inkriminirajuće komunikacije, kaže da su se redovito čuli i pili kavu barem dvaput mjesečno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.