Ova "seks-trenerica" našla se usred afere Rusija-Trump: "Rekli su mi da šutim"

Screenshot: Instagram

28-GODIŠNJA bjeloruska manekenka, navodna eskort-dama i samozvana "seks-trenerica" koja je tvrdila da ima dokaze ruskog miješanja u američke izbore 2016. i vezama između svog navodnog ljubavnika ili klijenta, ruskog oligarha Olega Deripaske i Paula Manaforta, šefa predizborne kampanje Donalda Trumpa, sad kaže da su joj ruski tajni agenti naredili da šuti o svom odnosu s Deripaskom i onome što je saznala od njega.

>> Navaljni tvrdi da je otkrio tajnu vezu između Putina i Trumpa - i to na Instagramu ruske prostitutke

Međutim, Anastazija Vašukevič prošle je godine završila u zatvoru u Tajlandu, odakle je nedavno deportirana nakon gotovo godinu dana. Čim je sletjela u Rusiju,  17. siječnja ove godine uhićena je  na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, pod optužbom da je prisiljavala ljude na prostituciju. Snimka na kojoj se ova djevojka opire, a policajci je nasilno odvlače, objavljena je na društvenim mrežama, što je kod mnogih izazvalo strah za njenu sigurnost, s obzirom na niz zatvaranja i sumnjivih smrti ruskih disidenata posljednjih godina.

Tvrdila da je bila prisutna na sastanku između oligarha Deripaske i trojice Amerikanaca

>> Hoće li Trump pomilovati svog bivšeg šefa kampanje koji je priznao krivnju?

Vašukevič, poznatija po pseudonimu Nastja Rjbka (rus. riba), našla se usred afere koja navodno povezuje Putina s njim bliskog Deripasku i Trumpa, odnosno njegovog bivšeg šefa kampanje Manaforta, kad je ruski oporbeni lider Aleksej Navaljni objavio video u kojem nudi dokaze te povezanosti - dokaze koje je našao kopajući po, ni manje ni više, nego po Instagram profilu Rjbke. Manafort i Deripaska su, inače, bivši poslovni partneri, a Manafort čeka presudu za pranje novca, neprijavljeno lobiranje za strance i druga nedjela.

>> Instagram popustio pred ruskom cenzurom, blokirao objave kurve u središtu skandala

Na snimci s Instagrama koju je Navaljni pokazao, Deripaska sjedi na palubi svoje jahte društvu s bivšim zamjenikom premijera Sergeja Prihodka, a njih dvojica se šale na račun rusko-američkih odnosa. Susret je snimljen na Deripaskinoj jahti u Norveškoj 2016. Prihodko je, zaključuje Navaljni, bio Putinov čovjek u ovoj tajnoj komunikaciji koja upućuje na dosluh trenutnog ruskog i američkog predsjednika. Zbog ovog skandala Moskva je naredila Instagramu da ukloni sporne snimke s Rjbkinog profila, što je ova tvrtka i napravila. 

Vašukevič je prošle godine u intervjuu CNN-u iz zatvora u Tajlandu rekla da je prisustvovala sastanku između Deripaske i trojice Amerikanaca. No u intervjuu koji je sad dala toj televiziji, tvrdi da je sve izmislila kako bi privukla medije kad je završila u zatvoru i da joj je to možda "spasilo život."

U ruskom zatvoru su je, kaže Vašukevič, posjetili ruski tajni agenti. "Objasnili su mi vrlo jasno što trebam raditi, što trebam reći i što ne smijem reći... Rekli su mi: 'Ne diraj Olega Deripasku više'", prepričala je. Naknadno se i ispričala Deripaski što je "naštetila njegovoj reputaciji", prije nego što je puštena iz ruskog zatvora. 

Sad kaže da je morala izbrisati sve dokaze

"On (Deripaska) ima mnogo problema. A mislim da sam ja izazvala te probleme. Ja sam početak tih problema", kaže Vašukevič u još jednom intervjuu koji je dala za BBC. 

"Je li materijal koji ste snimili na tom brodu još postoji?" pita je novinarka, na što ona uz osmijeh odgovara: "Ne. Sve što je snimljeno, već je izbrisano. Kad sam došla iz Tajlanda, nisam imala mobitel, nisam imala nikakva računala. Ništa".

Vašukevič je na Tajland otišla sa svojim suradnikom Aleksandrom Kirilovom, koji se kao i ona opisuje kao "sex coach", održati tečaj na tu temu, ali je tamo uhićena i osuđena zbog navodne prostitucije. Dok je bila u zatvoru, pozvala je američke FBI agente da ju posjete, što je objasnila u intervjuu.

"Pitali su me imam li nekakav materijal o predsjedniku Trumpu, o Manafortu. Nakon toga su pitali o novcu i njegovu tijeku, od nas, prema nama, u različitim smjerovima. Nakon toga sam odlučila, sa svim što imam kod sebe, da je to za mene opasno. Poslala sam to Olegu Deripaski", rekla je. 

"Niste ništa dali FBI-u?" pita je novinarka. "Ne", odgovorila je. "To je zbunjujuće jer ste ih pozvali i onda ste rekli, 'ne, ne dajem ništa'", ne odustaje novinarka, na što Vašukevič odvraća: "Znate, u početku sam mislila da će mi to pomoći jer su me možda Rusi poslali u zatvor. Nakon toga smo razgovarali, razmislili i odlučili da to nije Rusija, da nemamo opasnosti od nje", rekla je. 

Na pitanje koga onda krivi što je završila u tajlandskom zatvoru, Rjbka kaže da krivi Amerikance i objašnjava zašto. "Možda su se bojali. Mogu samo pretpostavljati... Možda su se bojali da imam nešto protiv vašeg predsjednika." A kada ju novinarka pita je li istina da je Deripaska bio uključen u rusko uplitanje u američke izbore, Vašukevič kaže samo da "ne može odgovoriti na to pitanje".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.