Luka Podrug i bivši šef mladeži HDZ-a stali uz Keruma

Foto: Pixsell/Miranda Cikotić

ŽELJKO KERUM oteo je desni bok HDZ-u. HČSP-ovac Luka Podrug danas je objavio da se svrstao uz Keruma. Neće s HDZ-om, koji ga je izradio jer nisu dopustili da uđe u Sabor premda su imali potpisani ugovor. Podrug je na zadnjim izborima u Gradsko vijeće ušao na listi HDZ-a, a četiri godine prije bio je u savezu s HSP-om. Sada ide s Kerumom. Podrug, jedan od najdugovječnijih splitskih gradskih vijećnika, dosad je imao nepogrešiv instinkt za preživljavanje, uvijek je birao opciju koja bi ga dovela u Gradsko vijeće. Sva je prilika da će se to opet dogoditi.

Kerum united

Podrug je inače početkom godine "uslikan" u jednoj splitskoj konobi s vijećnikom HDZ-a Hrvojem Marušićem, kolegom Markom Skejom te Zlatkom Hasanbegovićem i Thompsonom. Fotografiju je na svom Facebook profilu objavio Marušić, a za Index je pojasnio da su se sastali kako bi jačali desni bok HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Andri Krstuloviću Opari. Potaknulo je to rasprave o "bušenju" Opare unutar samog HDZ-a, koji, kako se zna, nije po volji desničarskog korpusa sklonijeg Željku Kerumu. 

Kerum se inače pohvalio kako je zvao četiri gradska vijećnika. Osim Podruga, javio se i Anti Zoričiću, bivšem predsjedniku Mladeži HDZ-a iz 90-ih, Ivici Grubišiću Giri, koji ima i drugih ponuda pa još razmišlja, a navodno je bio zainteresiran i za transfer Jakova Prkića, vijećnika stranke Pametno. Prkić nam je kazao da poziv nije dobio, a i da jest, lijepo bi se zahvalio jer Keruma ni u snu ne bi mogao podržati za gradonačelnika, niti se uklopiti u njegovu političku platformu.

Kerumova mantra

Kerum leti na valu dobrih rezultata internet anketa i uvjeren je da će pobijediti. Ponavlja svoju mantru. Da nije koštao ništa, da ljudi vide rezultate njegovog rada, da je napravio vrtiće i obalu, da drugi nisu napravili ništa, da Robert Pauletić nema šanse jer je izjavio da nije vjernik...

Koštao ipak je nešto, jer Grad Split dosad je isplatio gotovo milijun kuna odšteta za lomove na zaleđenim gradskim površinama za vrijeme ledene katastrofe koja je pogodila Split u veljači 2012. godine.

Rezultati rada se vide i kad se prođe kraj ruševnog Marjana, za njim je ostala hrpa nepoplaćanih računa, sudski postupak protiv nećakinje kojoj su uvalili Kerum d.o.o. prije konačnog potonuća.

Sredstvima za sanaciju smetlišta sredio obalu pred svojim hotelom

Sjete se valjda Keruma i na Karepovcu kada zapuše smrad u nove POS-ove zgrade i okolna naselja, upravo u njegovom mandatu prenamijenjeno je preko 80 milijuna kuna za sanaciju smetlišta, na što je upozorila i Državna revizija.

Milijuni su se ulupali na Obalu, koja je podigla vrijednost gradonačelnikovom hotelu, no u konačnici ni to ga nije spasilo od stečaja i gubitka Marjana. DORH je istraživao slučaj. Zaključili su da nema kaznenog djela jer nitko nije spremio pare u džep.

Vrtići su ipak završili na sudu jer je cijeli projekt bez natječaja povjerio prijatelju Ivici Livaji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.