Otac je umjetnim disanjem pokušavao spasiti malog Alfieja, a onda je zaspao kraj sina

Foto: Save Alfie Evans

U SUBOTU ujutro, nakon teške bolesti koju je pratio cijeli svijet, umro je mali Alfie Evans.

Mali borac, koji se liječio u bolnici u Liverpoolu, umro je u 2:30 ujutro, objavili su njegovi roditelji.

Roditelji su bili s njim i u trenucima kad je umirao. Njegov shrvani otac, kako prenosi britanski Mirror, dječaka je pokušavao oživjeti umjetnim disanjem. No, za teško bolesnog Alfija nije bilo spasa.

"Našem dječaku su narasla krila sinoć u 2:30. Srve nam je slomljeno", napisali su shrvani roditelji na Facebook.

Shrvani otac deset je minuta pokušavao oživjeti sina. Nakon što je nesretni dječak umro, roditelji su zaspali kraj njega u krevetu.

Alfie Evans mjesecima je bio u središtu borbe njegovih roditelja protiv britanskog zdravstvenog i sudskog sustava, koji su zaključili da je za dječaka najbolje da se isključe aparati za održavanje na životu. Alfiejev otac Tom Evans rekao je da su liječnici isključili aparate u ponedjeljak, ali dječak je nastavio samostalno disati i dobio je kisik.
 
Liječnici su izjavili da Alfie ima rijetku genetsku bolest zbog koje mu progresivno slabe mišići, od kakve je bolovao i 11-mjesečni Charlie Gard. U kolovozu prošle godine pretrpio je teško oštećenje mozga i liječnici su tada rekli da ne može biti izliječen.

>>Tko je Alfie Evans, smrtno bolesni dječak za čiji život se bori i papa Franjo?
 
Britanski sud u veljači je dao dopuštenje bolnici Alder Hey da malenog Alfieju isključi aparate za održavanje na životu. Alfie je bio u bolnici u Liverpoolu od prosinca 2016. godine, a doktori su tada rekli kako smatraju da boluje od rijetke neurološke degenerativne bolesti.
 
>>KONAČNA ODLUKA Sud odbio žalbu, mali Alfie ne može u Rim na liječenje
 
Roditelji su uzalud pokušavali dobiti odobrenje da ga prevezu u bolnicu u Rimu na daljnje liječenje, a njegov otac izjavio je kako ne vjeruje da Alfie boluje od neurološke bolesti te da bi mogao živjeti još godinama.
 
>>Otac malenog Alfieja Evansa: "Moj sin bi mogao živjeti godinama"
 
Međutim, doktori su upozorili da bi "svaki daljnji pokušaj liječenja dječaka bio uzaludan, bezobziran i nehuman".

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.