Osvanuli plakati s Milanovićevom rečenicom. DIP rekao smije li to SDP koristiti

Foto: Pixsell/Josip Regovic

DANAS su u Zagrebu i kod Šibenika viđeni novi plakati SDP-ove predizborne koalicije nazvane Rijeke pravde. Podsjetimo, "Rijeke pravde dolaze" je rečenica koja se u posljednjih nekoliko dana povezuje s kandidaturom aktualnog predsjednika Zorana Milanovića za budućeg premijera Hrvatske. 

"To se ne smije objavljivati na televiziji i radiju"

Postavilo se pitanje smije li se u medijima pojavljivati ova rečenica s obzirom na to da se radi o dijelu iz istoimene pjesme hrvatskog glazbenika Jure Stublića. Iz Državnog izbornog povjerenstva su za Danas.hr poručili da SDP korištenjem tog stiha ne krši zakon, ali i da se to ne smije objavljivati na televiziji i radiju. Također, moraju sve prijaviti u troškovima kampanje. 

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Peđa Grbin je danas priopćio da se oporbena koalicija zove Rijeke pravde i pozvao ljude na subotnji prosvjed. "Naša koalicija zvat će se Rijeke pravde. A rijeke pravde dolaze 17. travnja, u proljeće, Hrvatska će nakon tog dana biti bolja", poručio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na konferenciji za medije nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.