Osmaši pred kojima je vjeroučitelj širio mržnju dobili novu razrednicu - kandidatkinju Markićkine stranke

Foto: Index/Projekt Domovina

UČENICI 8c razreda OŠ Matija Gubec koji su na satu vjeronauka slušali kako vjeroučitelj Krešimir Bagarić širi mržnju, slavi Ratka Mladića i poziva na ubojstva Stjepana Mesića i Vesne Pusić, dobili su novu razrednicu.

>> IMAMO SNIMKU Vjeroučitelj djeci u Zagrebu: "Mesića i Pusićku treba strijeljati i baciti u septičku jamu"

Kako doznaje Index, dosadašnja razrednica 8c razreda u zagrebačkoj Osnovnoj školi Matija Gubec za vrijeme polugodišta otišla je na čuvanje trudnoće. Sada su dobili novu razrednicu - profesoricu Moniku Zelić.

Posebno je zanimljivo da je dotična Monika Zelić bila kandidatkinja ekstremno desne stranke U ime obitelji - Projekt domovina na parlamentarnim izborima 2015.

Konkretno, Monika Zelić bila je 10. na listi stranke U ime obitelji - Projekt domovina za 1. izbornu jedinicu. Dotična stranka prošla je iznimno loše na tim izborima, pa tako ni u jednoj izbornoj jedinici nisu došli ni blizu izbornog praga. U 1. izbornoj jedinici, u kojoj se kandidirala i Monika Zelić, dobili su 1,49 posto glasova.

>> Ni blizu praga: Stranka Željke Markić doživjela potpuni fijasko na izborima

Neki od istaknutijih članova te stranke su Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji i Krešimir Miletić, još jedan ekstremni katolik. Miletić je bio drugi na listi za 1. izbornu jedinicu, na kojoj je bila i nova razrednica 8c razreda.

>> Bandićev uhljeb i Markićkin suradnik: "Na Trgu je bilo 2.000 ljudi, ostali su čekali tramvaj"

Kako doznaje Index, Monika Zelić već nekoliko godina radi u OŠ Matija Gubec kao profesorica biologije.

Ravnateljica: To je krajnje nebitna informacija za javnost


Potvrdu i komentar ove informacije pokušali smo dobiti i od ravnateljice OŠ Matija Gubec, Ljiljane Klinger, ali ona nam nije htjela reći ama baš ništa.

"Ja bih molila da se suzdržimo od bilo kakvih komentara o organizaciji, javnost je već saznala sve što je trebala znati o ponašanju vjeroučitelja, mislim da to nije bitno", rekla je Ljiljana Klinger u razgovoru za Index.

Nakon toga smo ju još jednom zamolili da nam potvrdi ili demantira informaciju o imenovanju članice stranke Željke Markić za razrednicu 8c razreda.

"Mislim da je to krajnje nebitna informacija za javnost", rekla nam je Ljiljana Klinger.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.