Optuženi za brutalno ubojstvo u Omišu izrezao se žiletom u zatvoru

Foto: Milan Šabić/Pixsell

U SPLITSKOM zatvoru se u utorak ujutro žiletom izrezao Jerko Pirić, optužen kao jedan od glavnih u krvoproliću kod Omiša kada je ubijen Karmelino Fistanić. Nakon obrade u splitskoj bolnici vraćen je u zatvor.

Kako je objavio DalmacijaNews, nije poznato kako je Pirić došao do žileta jer nakon jutarnjeg posjeta toaletu jednokratne žilete mora vratiti policajcima s obzirom na to da se nalazi u tretmanu pojačanog nadzora.

Dodaju kako se Pirić već jednom izrezao u ćeliji, još u tijeku suđenja, a tada je to protumačeno kao pokušaj da se sudski postupak odulji.

Ukinuta presuda

Prije nekoliko tjedana Visoki kazneni sud ukinuo je presudu splitskog Županijskog suda za trojac Ringwald, Pirić i Zolota zbog likvidacije Karmelina Fistanića na ulazu u Omiš u studenom 2019. godine. Stjepan Ringwald (49) je zbog izvršenja dobio 19 godina zatvora, kao navodni naručitelj Jerko Pirić (46) je zaradio 18, a godinu manje dobio je Vlado Zolota (48) zbog pomoći u djelu.

Naloženo je ponovno suđenje na splitskom Županijskom sudu, a sigurno je da novi postupak neće biti pred Ivonom Rupić, koja je prebačena na drugostupanjski odjel koji odlučuje o žalbama na presude općinskih sudova. Nije poznato ni zbog čega je presuda ukinuta, ali ne donese li se nova nepravomoćna u roku od osam mjeseci, okrivljeni će se moći braniti sa slobode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.