Optužen vlasnik splitskog PIS-a: Stanove prodao više puta, nezakonito uzeo 1,8 milijuna kuna

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Željka Bilića, vlasnika tvrtke PIS. Terete ga za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Bilić je, naime, nekoliko puta prodao stanove u objektu Radoševac te tako nezakonito došao do čak 1,8 milijuna kuna. Četiri su oštećene stranke, među njima i jedan stečajni upravitelj.

Stalno na meti nezadovoljnih stranaka

Protiv Bilića se stalno bune nezadovoljni kupci. Neki su uselili u stanove, a onda saznali da postoje ljudi koji su također dali novac i polažu pravo na iste stambene kvadrate. Bilić nam je prije par godina ustvrdio kako je sve čisto i kako je sve regulirao papirima. Tvrdio je da je svima vratio novac.

Splitskog poduzetnika, kojem su prije 9 godina srušili bespravno izgrađeni objekt na Mažuranićevom šetalištu, sugrađani stalno viđaju u nekakvim sportskim jurilicama. Dugo je vozio Alfu Breru, a onda prešao u Porsche 911 Carrera. Izgleda da se u luksuzu uživalo na tuđi račun. 

"Meni su ostali dužni milijun eura, ja nisam nikome"

Uspjeli smo se i danas nakratko čuti s Bilićem. "Optužnica?! Prvo što čujem. Ne znam. Mora da se radi o neprovjerenoj informaciji. Koliko je meni poznato, s tim je sve u redu, papiri su čisti, čak je i hipoteka skinuta. Ima još posla, jer postoji dosta kupaca koji nisu platili stanove. Riječ je o nekih milijun eura", kratko je za Index izjavio Bilić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.