Opara u Nadzorni odbor gradske firme postavlja Kerumovog prijatelja iz SDP-a

Foto: Index/FaH

ZANIMLJIVA politička situacija u Splitu. Čim se vrati iz posjeta Armeniji i glavnom gradu Erevanu, ovaj tjedan splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara trebao bi u Nadzorni odbor gradske komunalne tvrtke Čistoća imenovati SDP-ovca Veljana Radojkovića, dugogodišnjeg predstojnika Ureda državne uprave u Splitu. Opara bi to trebao napraviti po prijedlogu koalicijskog partnera Željka Keruma, šefa HGS-a.

Stvar je operativno dogovorio šef splitskog HDZ-a Petar Škorić. Uz Radojkovića, Kerum u Nadzorni odbor Čistoće šalje i sestru Nevenku Bečić. Očekuje se da ona preuzme predsjedanje Nadzornim odborom.

"Veljan Radojković ostavio je vrlo pozitivan trag u svojoj političkoj karijeri. Čovjek je iz struke i politike. Što ima veze da je iz SDP-a? Nismo mi ograničeni", potvrdio nam je Kerum da je Radojković uistinu njegov odabir za Nadzorni odbor Čistoće. 

Apsolutno kvalificiran

"Veljan je apsolutno kvalificiran. Nisam iznenađen da ga Kerum šalje u Nadzorni odbor Čistoće", kazao nam je bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. 

Za vrijeme njegovog mandata Radojković je vodio Upravno vijeće Športskih objekata te je umjesto Kerumovog direktora Tomislava Borozana na čelo tvrtke stavio bivšeg šefa splitske policije Serđana Guština.

Športski objekti su inače došli u kvotu Kerumovih gradskih firmi pa će sada Borozan s mjesta savjetnika direktora ponovno na čelnu funkciju. Radojković bi mogao tamo komotno i ostati te tako, nakon Borozanove smjene, potpisati i Borozanov povratak na čelo Športskih objekata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.