Opalio iz kalašnjikova i ubio prolaznicu, mora tri i pol godine u zatvor

VEDRAN ROSO iz Makarske morat će na tri i pol godine u zatvor zbog smrti 17-godišnje Marijane Blažević, odlučio je Vrhovni sud, koji je za godinu dana povisio nepravomoćnu presudu suca Brune Kleina iz ožujka 2009. godine. 

Splet nevjerojatnih okolnosti

Slučaj je star nevjerojatnih 16 godina. Prije Kleina, Rosom se bavilo dvoje sudaca. Osudili su ga prvi put na šest, a onda na tri godine zatvora, no predmet je vraćen na ponovno suđenje s nalogom da se izvrši rekonstrukcija na mjestu događaja, što je i učinjeno.

Roso je pogodio Blaževićku spletom nevjerojatnih okolnosti. Nakon sukoba s grupom mladića pred kućom, otišao je unutra po kalašnjikov. Sa stubišta je ispalio pet metaka, jedan je pogodio Blaževićku, koja je tu prolazila sasvim slučajno. Bila je u Mercedesu sa čak sedam osoba. Klečala je iza prednjih sjedala i metak ju je pogodio ispod pazuha. 

Nakon 16 godina mora u zatvor

Sud je 44-godišnjem Rosi kao olakotne okolnosti cijenio nenasilnost i neosuđivanost te dvoje maloljetne djece. Ipak, činjenica da je umakao napadačima, ali se onda vratio naoružan automatskom puškom, definitivno ga je ukopala.

Nakon 16 godina neizvjesnosti ipak će morati u zatvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.