Odvukli ga na promatranje u Zagreb: Pljačkaš Imex banke raspravno nesposoban?!

ZDRAVKO Š., pljačkaš Imex banke u Splitu, nalazi se već neko vrijeme u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Provjeravaju je li uopće raspravno sposoban?! Nažalost, na splitskom Županijskom sudu nije se moglo doznati na kakav se to teški poremećaj psihe sumnja. Sa Zdravkom Š. bilo je sve u redu tijekom privođenja i ispitivanja u policiji, očito mu je boravak iza rešetaka prilično teško pao.

Prišili mu još pljački, Tolušić se zaboravio pohvaliti

U međuvremenu ga je splitska policija osumnjičila za još nekoliko razbojništava, jedno datira čak iz 2007. godine. Šef splitske policije Ivica Tolušić najavio je još prilikom privođenja Zdravka Š. da će ga pokušati povezati s još nekim pljačkama. I evo. Uspjeli su. Šteta samo što se Tolušić nije sa tim i pohvalio. 

Pištolj kojim je mlatio zaštitara oteo zaštitaru

Zdravko Š., propali ugostitelj s vojnom mirovinom od sedam tisuća kuna, upustio se u pljačke pod teretom kockarskih dugova. Zanimljivo je možda da je pištolj kojim je u Imex banci prije mjesec dana mlatio po glavi zaštitara Zdenka Miloševića te ga na koncu i ustrijelio u nogu, "nabavio" tijekom pljačke poslovnice Credo banke u Ulici slobode. Oteo ga je zaštitaru, kojem je naredio da legne.

To mu je, inače, bio običaj. Isto je naredio i zaštitaru Miloševiću, koji ga, međutim, nije poslušao. "On meni da legnem?! Nikome u životu u nisam legao pa tako nisam ni njemu", kazao je danas istražnom sucu Mlađanu Prvanu zaštitar Milošević, koji je saslušan kao svjedok.

Skakao na radijatore, preskakao pultove, a sad nesposoban?!

Ostaje vidjeti hoće li Zdravko Š. biti sposoban za nastavak kaznenog postupka. Čudi najednom ta njegova nesposobnost, jer za pljačke je bio prilično sposoban. Nije mu baš tehnika bila na visini, no iskazao je priličnu upornost, a i fizičku pripremljenost. Prilikom pljačke pošte na Blatinama, u koju je upao pola sata nakon blamaže u Imex banci, skočio je na radijator te potom preskočio pult kako bi došao do novca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.