Odvjetnica osumnjičenog za brutalno ubojstvo u Omišu: Znam tko je ubojica, imam dokaz

Na fotografiji je osumnjičeni za ubojstvo Stipe Ringwald Foto: ŠibenikIN

PRIJE desetak dana ŽDO Split podignuo je optužnicu kojom Stipu Ringwalda iz Šibenika te Jerka Pirića i Vladu Zolotu iz Omiša tereti za ubojstvo Karmelina Fistanića krajem prošle godine na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš.

Podsjetimo, Fistaniću je tada, dok je s djevojkom sjedio u automobilu, navodno na motociklu prišao Ringwald i ubio ga ispalivši u njega najmanje šest metaka u glavu i vrat. Pirić i Zolota su, prema optužnici, sve pripremili i dogovorili ubojstvo s Ringwaldom.

Doris Košta, odvjetnica Jerka Pirića, podnijela je kaznenu prijavu protiv N.P. iz Omiša i M.M. koji živi u Londonu tvrdeći da postoje dokazi da su oni počinitelji, javlja Slobodna Dalmacija.

Ima dokaze?

Ti dokazi su tragovi barutnih čestica pronađeni na njima i njihovoj odjeći koji, tvrdi obrana, po kemijskom sastavu odgovaraju tipu i marki streljiva koje je korišteno u ubojstvu.

U prijavi navodi da su njih dvojica iz neutvrđenog razloga odlučila usmrtiti Fistanića te je N.P. vozeći motocikl Honda crne boje u Fistanića ispalio hice, a onda se udaljio i stao s motorkotačem sa strane misleći da ga nitko neće primijetiti. Na cesti u Omišu našao se s M.M. i tada je došlo do kontakta i prenošenja čestica na M.M. 

M.M. je bježeći u vozilu doživio prometnu nesreću, a N.P. se udaljio u nepoznatom pravcu, navodi odvjetnica. Obojicu je policija pronašla naknadno.

Obrana tvrdi da su kod obojice pronađene čestice baruta, ali da nijednog od njih tijekom istrage nitko nije pitao odakle su se čestice pojavile, javlja Slobodna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.