Odvjetnica obitelji Salpietro: Ne puštajte Horvatinčića iz pritvora ni kad se ispitaju svjedoci!

OVDVJETNICA obitelji Salpietro, Anamari Laškarin, i službeno je zatražila od šibenskog državnog odvjetništva i istražnog suca da produlje pritvor Tomislavu Horvatinčiću, zbog čestih i neprestanih ponavljanja prekoračenja brzine.

Istražni sudac je Horvatinčiću 19. kolovoza odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke ili ponavljanja sličnih kaznenih djela.

Njegovi odvjetnici su se žalili i pozivali na Horvatinčićevo navodno loše zdravstveno stanje, ali se uspostavilo da od "ozbiljnih" tegoba ima samo alergiju na lješnjake.

Odvjetnica Laškarin svoj zahtjev temelji na policijskim izvještajima prema kojima je Horvatinčić u zadnjih desetak godina počinio tridesetak prometnih prekršaja, a u većini slučajeva radilo se o prekoračenju brzine.

Horvatinčićevi odvjetnici se nadaju da bi mogao na slobodu već 16. rujna, nakon što se sljedećeg tjedna ispita Anica Đerđe Dilber. Horvatinčićeva partnerica Đerđe Dilber bila je s njim na brodu u trenutku tragedije, u kojoj je smrtno stradao talijanski bračni par Salpietro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.