Odlučuje se o optužnici protiv sutkinje koja je povjerovala u Horvatinčićevu sinkopu

Screenshot: HRT

Izgledno je da će Visoki kazneni sud dobiti predmet protiv bivše šibenske sutkinje Maje Šupe, poznate po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću za smrt talijanskog bračnog para.

Obrana je danas na sjednici optužnog vijeća zatražila izuzimanje iskaza svjedoka koji je prijavio cijeli slučaj grafološkog vještačenja svog potpisa na predugovoru sklopljenom za kupnju zemljišta majke sutkinje Šupe, piše Dalmatinski portal.

Optužno vijeće Županijskog suda u Splitu je odbilo zahtjev, što će vjerojatno povući žalbu obrane. Dalmatinski portal piše da se danas na sjednici nisu pojavili okrivljeni, nego samo njihovi odvjetnici i tužitelji iz USKOK-a.

Šupe optužena za primanje 15.000 eura mita od zagrebačkog poduzetnika i šibenskog odvjetnika

Bivša sutkinja optužena je za primanje 15.000 eura mita od zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića i šibenskog odvjetnika Branimira Zmijanovića.

Tužiteljstvo tereti Šupe da je prihvatila nagradu za oslobađajuću presudu u postupku protiv Petrovića, a Petrovića tereti da je preko odvjetnika Zmijanovića dogovorio isplatu 6000 eura prije prvostupanjske oslobađajuće presude, a potom još 9000 eura kada nastupi pravomoćnost presude.

Na račun majke Maje Šupe u lipnju 2013. uplaćeno je 45.000 kuna, a USKOK smatra da uplata nije bila povezana s ciljem stjecanja nekretnine, već da je riječ o isplati nagrade za oslobađajuću presudu. U studenom iste godine Šupe je donijela oslobađajuću presudu koja je postala pravomoćna u rujnu 2014.

Petrović je isplatio Šupe ostatak dogovorenog iznosa na neutvrđeni način, navodi USKOK.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.