Odgođeno suđenje za ubojstvo riječke legende, Vitomira Jovičića Simkea

DANAS je na riječkom Općinskom sudu trebalo započeti suđenje 23-godišnjem Arnoldu Uremoviću za ubojstvo 36-godišnjeg Vitomira Jovičića Simkea u travnju ove godine. Ipak, sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Ike Šarić je suđenje odgodilo za veljaču 2010. godine. Suđenje će započeti 25. i 26. veljače te 1. i 2. ožujka. Prema objašnjenju, suđenje je odgođeno jer je sudsko vijeće odlučilo taj slučaj spojiti s postupkom na općinskom sudu na kojem se Uremoviću sudi za višekratno nasilničko ponašanje.

U drugome postupku Uremoviću se na Općinskome sudu u Rijeci sudi da se s još dvojicom mladića ljeti i u prosincu 2008. u tri navrata nasilnički ponašao i nanosio teške tjelesne ozljede. Uz Uremovića, za ta kaznena djela terete se još dva optuženika, Krešimir Budimir i Damijan Vukas.

Suđenje koje je danas trebalo početi je postupak u kojem se Uremovića tereti da je Vitomira Jovičića Simkea na pješačkom mostu kod Titova trga u središtu Rijeke najprije ismijavao pred društvom, a zatim ga obujmio rukama oko struka i nogu te ga bacio preko ograde u rijeku.

Jovičić se utopio, a njegovo je tijelo pronađeno tek nakon deset dana. Istovremeno, Uremović je odmah nakon toga pobjegao u Italiju, ali se uskoro vratio  i sam se predao policiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.