Od siječnja 2011. New York Times počinje naplaćivati pristup svom portalu

OD SIJEČNJA 2011. godine New York Times počet će naplaćivati sadržaje na svojim internetskim stranicama! Prvi je to korak prema ostvarivanju predviđanja Ruperta Murdocha, najutjecajnijeg svjetskog medijskog magnata, koji je odavno najavio da će besplatne informacije u skoroj budućnosti izumrijeti.

Očekivalo se da će Murdoch biti prvi koji će početi naplaćivati sadržaje na portalima svojih medija, ali konkurencija bi ga ipak mogla preduhitriti. Kako javlja Wall Street Journal, izvršni urednik NY Timesa Bill Keller najavio je uvođenje pretplate tijekom domjenka u organizaciji Udruženja stranih novinara.

New York Times i dalje će nuditi neke besplatne sadržaje. Plan je da se svakom korisniku omogući besplatno pregledavanje određenog broja tekstova, ali ako želi kompletni sadržaj - morat će platiti. Times je samo jedan od brojnih svjetskih novinskih giganta koji je zbog globalne krize drastično potresen padom naklade i oglašavanja.

Zbog toga im je hitno potreban novi izvor profita, koji vide u svom internetskom izdanju. "Ovo će omogućiti NY Timesu da stvori drugi izvor profita, ali planiramo održati nužnu fleksibilnost između slobodnih i plaćenih sadržaja na našem webu", najavili su iz Timesa još prije nekoliko mjeseci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.