Oboljeli od raka tjednima ne mogu na terapije. Kekin: Šutnja oko toga je skandalozna

Davor Puklavec/PIXSELL; Neva Zganec/PIXSELL

I KBC Zagreb i Ministarstvo zdravstva i dalje šute oko informacija da je tijekom hakerskog napada od prije nekoliko tjedana u bolnici došlo do nestanka podataka pacijenata, zbog čega onkološki bolesnici ne mogu na terapije zračenjem i moraju čekati.

Index je, nakon što je došao do te informacije, pokušao dobiti odgovore Ministarstva i KBC-a, no bezuspješno. Iz Ministarstva su nam kazali da se za upite obratimo bolnici, dok iz bolnice ne odgovaraju na naše upite.

>> Oboljeli od raka tjednima ne mogu na terapije. Beroševo ministarstvo: Ne pitajte nas

Kekin za Index: Nije normalno da o ovome šute

Saborska zastupnica Ivana Kekin jučer je u saboru govorila o stanju u zdravstvu i nedavnim hakerskim napadima na KBC Zagreb. Pritom je kritizirala Plenkovićevu vladu i ministra zdravstva Vilija Beroša za kaotično stanje u zdravstvu. Rekla je da stotine ljudi ne može do svoje radioterapije zbog hakerskog napada na koji su odgovorni odgovorili očajno. 

 

Danas je u kratkom razgovoru za Index kazala da je ponašanje i KBC-a Rebro i Ministarstva zdravstva "skandalozno". 

"Jučer ponovno nismo dobili odgovore od Ministarstva ni od vodstva KBC-a Zagreb oko situacije s onkološkim pacijentima, odnosno nedostupnom radioterapijom nakon hakerskog napada.

Nije normalno da se o tome šuti i da se za to saznaje preko medija, a sve zato što su se medijima i saborskim zastupnicima obraćali pacijenti i liječnici. Skandalozno je da i nakon što je sve izašlo u javnost, ravnatelj bolnice i ministarstvo šute. 

A prije svega, skandalozno je jer šute prema tim ljudima koji nemaju nikakvu ideju kada i kako će se nastaviti njihovo liječenje te kakvog će to utjecaja imati na njihovo ozdravljenje", kazala nam je Kekin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.