Objavljeni novi detalji. Kanađanin zatočen, opljačkan, na ulici u Puli molio za pomoć

Foto: Google Maps

RAZBOJNIK koji je u noći sa subote na nedjelju u jednom hostelu u Puli zatočio, zlostavljao i prijeteći pištoljem opljačkao 36-godišnjeg Kanađanina uhićen je u nedjelju ujutro na autobusnom kolodvoru u Rijeci, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

Opljačkani 36-godišnji državljanin Kanade prijavio je da mu je nepoznati muškarac oko 5:30 u hostelu u Puli zaprijetio pištoljem i otuđio mobitele i bankovnu karticu. 

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 21-godišnjak iz Rijeke u noći sa subote na nedjelju provalio u hostel u Puli te je iz recepcije otuđio novac, a potom ušao u sobu u kojoj je spavao 36-godišnji državljanin Kanade te mu je preturao po stvarima, što je probudilo 36-godišnjaka.

Kada ga je kanadski državljanin pokušao spriječiti, 21-godišnjak mu je zaprijetio pištoljem te mu je oduzeo mobitele i bankovnu karticu, kojom je potom na jednom bankomatu u Puli podignuo novac. 

Operativnim radom policija je ubrzo utvrdila da je osumnjičeni autobusom napustio Pulu i uputio se prema Rijeci, gdje je uhićen na autobusnom kolodvoru. U policiji dodaju i da je uhićeni 21-godišnjak odgovoran i za nekoliko kaznenih djela na primorsko-goranskom području.

Polugol molio ljude za pomoć

Kanađanin je uspio izaći iz hostela te je u potrazi za pomoći izašao na pulski Bulevar. Vidno traumatiziran, gol i bos, tek u gaćama i crnoj majici, stajao je na semaforu pored pulske pošte i molio prolaznike za pomoć.

Ruke su mu bile vezane i čvrsto stegnute telefonskom žicom. Jedna mu je Puležanka, koja se oko 6:30 vozila na posao, pomogla i pozvala policiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.