Obitelj parkirala u Brooklynu kako bi jela. Netko počeo pucati po autu, ubijen dječak

JUČER je preminuo 12-godišnji dječak koji je upucan dok je sjedio u parkiranom automobilu u Brooklynu. Njegova obitelj je zaustavila auto kako bi mogla nešto pojesti.

Ubrzo nakon parkiranja, oko 19:45, netko je počeo pucati na vozilo i više puta pogodio dječaka, koji je sjedio na suvozačevom mjestu.  

"Proglašen je mrtvim na mjestu događaja. Zaustavili su se kako bi nešto pojeli, a zatim su se našli usred još jedne besmislene pucnjave", rekao je Michael Kemper, pomoćnik načelnika policije.

Gradonačelnik Eric Adams je na konferenciji za novinare osudio ovaj "napad na nevine ljude" i obećao da će napadač biti uhvaćen. Policija je priopćila da su svjedoci vidjeli dvije crne limuzine kako se udaljavaju s mjesta događaja. Dodala je da još uvijek nije poznat motiv napada.

Pogođena i 20-godišnja žena koja je vozila auto

Smrt dječaka je zadnja takva tragedija u valu oružanog nasilja tijekom pandemije. Iako se broj zločina u New Yorku smanjio spram problematičnijeg poglavlja novije povijesti grada, u 2020. i 2021. bilo je više od 1500 pucnjava. To je otprilike dvostruko više nego u prethodne dvije godine i najveća razina oružanog nasilja u desetljeću, piše New York Times.

Tijekom samo jednog vikenda u ožujku ubijeno je 29 ljudi. Razina oružanog nasilja je tijekom pandemije porasla diljem Sjedinjenih Država, a najčešće žrtve su bili građani s nižim prihodima ili pripadnici manjina.

U pucnjavi je pogođena i 20-godišnja žena koja je vozila auto. Prevezena je u bolnicu i očekuje se da će preživjeti. Osmogodišnja djevojčica koja je sjedila na stražnjem sjedalu nije zadobila ozljede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.