Obitelj koja je ogradila tramvajsku prugu u Zagrebu: "Iz Grada nam prijete"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

OBITELJ Maršanić, koja je prije više od tjedan dana postavila ogradu na tramvajsku prugu na okretištu Prečko jer se, kako su objasnili, nalazi na njihovoj zemlji, danas je ispred Gradskog poglavarstva održala konferenciju za medije na kojoj su progovorili o navodnim prijetnjama iz Grada.

Opunomoćenik obitelji: "Rekli su da će od obitelji Maršanić napraviti primjer kako više nitko ne bi radio problem Gradu"

Opunomoćenik obitelji Goran Husić novinarima je kazao da su iz ZET-a poručili "da će od obitelji Maršanić napraviti primjer kako više nitko ne bi radio probleme Gradu''. Rekao je kako vjeruje da se radi o prijetnji.

Grad im je na sastanku u ponedjeljak, kako tvrdi obitelj Maršanić, spominjao i moguću kaznenu prijavu protiv njih, koju su također shvatili kao prijetnju. 

Prijete im i kaznenom prijavom?

"Nakon što smo dobili pravomoćno rješenje da nam Grad mora vratiti zemljište, ponudili smo predstavnicima Grada da otkupe zemljište ili da ga uzmu u najam. Nismo pristali na cijenu otkupa zemljišta od samo 79 eura po kvadratu pa smo razgovarali o najmu, no odvjetnici Grada su u našem ograđivanju okretišta vidjeli elemente kaznenog djela, a spominjali su i rješenje Komunalnog redarstva da smo svojim postupcima ugrozili živote građana. Jednostavno, Grad želi poslati poruku svim građanima koji su u postupku povrata da odustanu od toga", rekao je Mladen Maršanić.

Njegova sestra Mirjana Kos progovorila je i o drugoj navodnoj prijetnji iz Grada, onoj da će se upisati kao vlasnici na njihovo zemljište. Ispričala je kako je zbog svega toga obitelj pod stresom. 

"Rekli su da će se upisati u vlasničku knjigu umjesto nas"

''Ja mogu reći o tim prijetnjama da smo to vrlo teško i loše primili, baš smo pod stresom i jako smo potreseni da nas nisu mogli ljepše primiti nego ovakvom prijetnjom da će se oni upisati u vlasničku knjigu umjesto nas. Kao da im više nikad ne bismo trebali pristupiti i tražiti svoje, da smo mi građani drugog reda. To nam je jako tužno. Mi smo ovdje rođeni i proveli djetinjstvo, ovdje živimo, da ti nemaš pravo pristupa i tražiti nešto svoje'', rekla je Kos.

Jugoslavija im uzela zemlju, sada vode bitku s Gradom Zagrebom

Podsjetimo, Jugoslavija je Maršanićima uzela zemlju da bi izgradila cestu koja nikada nije ni napravljena. Maršanići su zato 1997. godine tražili zemlju natrag.

No Grad Zagreb, unatoč njihovom pravnom zahtjevu, nekoliko godina kasnije upravo na njihovoj čestici u Prečkom sagradio je okretište tramvaja.

Zato je obitelj 1. listopada na okretište stavila ogradu i na nekoliko sati blokirala tramvajski promet, a onda su iz Grada doveli zaštitare i uklonili ogradu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.