Obersnel je spiskao hrpu našeg novca na Titov brod, a sad želi još 44 milijuna

Foto: Pixsell/Goran Kovacic

RIJEČKI gradonačelnik Vojko Obersnel do početka ove godine potrošio je više od 12 milijuna kuna na brod Galeb, kojim je nekoć Josip Broz Tito putovao po svijetu. Galeb je unatoč tome i dalje ruzinava podrtina, a ne reprezentativni brod muzej kako bi se očekivalo nakon toliko utrošenog novca.

Zadužuju se za 44 milijuna kuna

Riječka gradska uprava sad želi u Galeb utrpati još novca i za to je spremna i dodatno se zadužiti. Obersnel je gradskim vijećnicima poslao prijedlog zaduženja od 44 milijuna kuna, a taj novac namjerava utrošiti na obnovu Galeba i rekonstrukciju te opremanje Palače Šećerane. Iz samog prijedloga odluke o zaduživanju nije jasno koliko bi od 44 milijuna kuna trebalo otići na Galeb, a koliko na Palaču. Ukupno, pak, s novcem koji su za te projekte dobili od Europske unije do 2021. godine, potrošit će više od 115 milijuna kuna. 

Novi natječaj nakon fijaska u siječnju

Početkom godine Rijeka je dobila samo jednu ponudu za obnovu Galeba. Brodogradilište Viktor Lenac neugodno je iznenadilo Obersnela ponudom koja je iznosila čak 60 milijuna kuna bez PDV-a. Riječka gradska uprava pri raspisivanju natječaja procijenila je da će radovi na Galebu koštati daleko manjih 28 milijuna kuna. Prije nekoliko dana Rijeka je raspisala novi natječaj i u njemu radove na Galebu procijenila na ukupno 33,6 milijuna kuna. Prilično optimistično uzme li se u obzir jedina ponuda koju su dosad dobili. Rok za predaju ponuda je 23. srpnja, a predviđeni završetak radova u prosincu 2020. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.