NTL-ovci na udaru DORH-a: Istraga protiv supruge vlasnika Studenca, optužnica za Tommyja

TOMISLAV MAMIĆ, vlasnik lanca maloprodaje Tommy, optužen je za manjak u državnoj blagajni od 1,5 milijuna kuna. Optužnica je nedavno prošla prigovor i postala pravomoćna. Slučajem će se na splitskom Općinskom sudu pozabaviti sudac Robert Pešutić, poznat po suđenju šefu HSP-a Anti Đapiću za magistarsku prepisivačinu.

Potkrale se administrativne greške

Mamića su dokačili poreznici jer je kupovao na firmu stvari za privatnu upotrebu. Takvom stavu se sad pridružilo i Državno odvjetništvo. Zahvatili su razdoblje od 2003. do 2006. godine i Mamića optužili za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Indexu vlasnik Tommyja nije bio dostupan za komentar, no u istražnom postupku negirao je kaznena djela, tvrdeći da se radi o različitom tumačenju pojedinih knjižnih dokumenata i dokumentacije. Nije bilo namjere da se proračun ošteti, eventualno su se potkrale nekakve administrativne greške koje su naknadno otklonjene, ustvrdio je Mamić.

Milavića zakačili zbog 10-metarskog broda

Na udar DORH-a došla je i Zdenka Milavić, supruga vlasnika Studenca, Josipa Milavića. I njih terete za brod, doduše, puno manji od Kerumove Maiore. U pitanju je 10 i pol metarski Seaway, kupljen na Milavićevu tvrtku Zdenac, koja se bavi nekretninama. Supruga je direktorica tvrtke pa je protiv nje zatražena istraga zbog manjka u proračunu od 347 tisuća kuna.

Milavića je cijeli postupak prilično uzrujao. Kaže da nije imao namjeru utajiti porez, već je jednostavno poslušao svog poreznog savjetnika. Sve što je trebao, platio je i zaista mu nije jasno kako je uopće moguće da je došlo do kaznenog postupka, kad je već sve podmireno u prekršajnom.

Desetmetarskim gliserom služio se, tvrdi, u poslovne svrhe. "Obilazio sam svoje trgovine po otocima. Nisam se odmarao. Ja na godišnji uopće ne idem", otkrio je Milavić.

Tko je sljedeći?

I tako. Pola NTL-a došlo je pod kazneni progon zbog poreza. Kerum, Studenac, Tommy... Tko je sljedeći na udaru sve agilnijeg Bajićeva DORH-a i u posljednje vrijeme iznimno angažirane Porezne uprave?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.