Novo suđenje za iznudu i podmetanje eksploziva pod vozni park bivšeg dečka Fani Horvat

DUJI BRZOVIĆU, koji je lani na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog pokušaja iznude 50 tisuća eura od svog prijatelja Josipa Komara, inače, bivšeg dečka Fani Horvat, ponovno će suditi. Sutkinja Marisa Matić osudila ga je iznudu, ali ne i za dizanje u zrak Komarovog voznog parka. Držala je, naime, kako je ovo drugo djelo konzumirano u sklopu prvog, no nije bila u pravu, ocijenilo je vijeće Županijskog suda u Splitu, koje je predmet vratilo na ponovno suđenje.

Bacio bombu, potpalio dva BMW-a, izrešetao Clio...

Brzović je s još jednom nepoznatom osobom bacio bombu pod Komarov terenac BMW X5 u Podstrani, a onda ga mjeseci i pol kasnije zapalio. U prah se pretvorila i BMW trica Komarovog oca Ivana, dok je sestrin Renault Clio izrešetan.

Brzović, inače, pripadnik zlatne splitske mladeži, nije htio otkriti s kim je radio. Navodno zbog straha. Serija napada na Komareve pokretnine trajala je cijelo pretprošlo ljeto. Brzovića su otkrili i uhitili početkom prošle godine. Njegovi biološki tragovi nađeni su na kuverti koja je poslana Komaru. Brzović se branio da je nalijepio poštansku marku i poslao pismo, ali da nije znao što se nalazi unutra.

Njegova obitelj već duži niz godina trguje nekretninama i bavi se montažom rashladnih uređaja. Komar ima ured odmah do njih, a inače su susjedi u Podstrani, u zgradi koju je sagradila Komareva tvrtka Fonem. 

Reketario prijatelja iz obijesti

Komar je svojedobno hodao s Fani Horvat, danas nevjenčanom suprugom splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Raskid je vrlo teško podnio. Navodno mu je baš u tim teškim osobnim trenucima pomogao prijatelj Duje. Što se kasnije dogodilo, zbog čega je pokušao od njega iznuditi 50 tisuća eura, sudski postupak nije otkrio. Navodno se radilo o čistoj obijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.