Facebook obrisao status novinara o vezama bivše Krstičevićeve firme i Izraelaca

Foto: 123rf/Facebook

FACEBOOK je uklonio status novinara u kojemu je objavio dokumente u kojima se vidi kako su bivša Krstičevićeva tvrtka i izraelska državna tvrtka u poslovnoj vezi i zajedno sudjeluju na vladinim natječajima.

Prenosimo status novinara Gordana Malića.

"Neprimjereni sadržaj"


"Facebook mi je, iz razloga u koje ni uz najbolju volju ne mogu proniknuti, osim ako nemaju veze s našom najutjecajnijom IT kompanijom - M San aka King Ict,, uklonio statust o suradnji te tvrtke s izraelskim dobavljačem aviona za Hrvatsku tvrtkom Israel Aerospace Industries Ltd..

Jutros sam dobio obavijest da je riječ o neprimjerenom sadržaju, koji je uklonjen. Za ovih par godina koliko se služim društvenim mrežama, nikad mi se nije dogodilo ništa slično. U samom statusu nema ničeg što vrijeđa, mrzi ili zagovara bilo kakav oblik nasilja. Objavio sam dokumente iz kojih je vidljivo da su bivša tvrtka ministra obrane Damira Krstičevića i izraelska državna tvrtka IAI, kao strateški partner vlade RH, u poslovnoj vezi i zajedno nastupaju na natječajima koje raspisuje vlada RH.

Iz dokumenata je vidljivo i da se na otvaranju ponuda za nabavu bespilotnih letjelica u veljači ove godine s predstavnicima tih poduzeća pojavio i prokurist tvrtke Aeropartner čijeg je vlasnika Ivicu Josipovića USKOK optužio zbog korupcije u remontu hrvatskih Migova. Ima li išta lažno, uvredljivo i neprimjereno u dokumentima koji potrvđuju suradnju tih tvrtki? Ili se radi o sadržaju od iznimnog javnog i proračunskog značaja? Što je s ovim fejsom? Kome da se dalje obratim, osim vama koji ste jučer šerali moj tekstić... Šerajte i ovo.

(U međuvremenu su mi hakirani i mejlovi. Netko se potrudio. Što bi reko Ljubo Ćesić Rojs, moraću im udariti kontrapratnju.)", napisao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.