Novi ustroj zagrebačke uprave od 2022., broj gradskih ureda se s 27 smanjuje na 16

Foto: HINA

NOVI ustroj zagrebačke Gradske uprave, po kojemu se broj gradskih ureda s 27 smanjuje na 16, primjenjivat će se od 1. siječnja iduće godine, odlučili su u četvrtak na sjednici, većinom glasova - 26 za, osam protiv i jedan suzdržan - zastupnici Gradske skupštine.  

Ta je točka na dnevni red Gradske skupštine bila uvrštena po hitnom postupku. Riječ je o prijedlogu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se novi ustroj Gradske uprave primjenjuje od 1. siječnja 2022., a ne od 31. listopada ove godine, kako je bilo najavljeno.

Prema mišljenju Ministarstva financija, novi bi ustroj Gradske uprave trebao biti prikazan i kroz proračun Grada Zagreba.

Proračun za 2022. usuglašen s novim ustrojem 

Budući da se o rebalansu gradskog proračuna odlučivalo danas na sjednici, i to prema prethodnom ustrojstvu, po stupanju odluke na snagu trebao bi se raditi novi rebalans, za što nema vremena u listopadskom zasjedanju Gradske skupštine. Stoga će proračun za 2022. biti usuglašen s novim ustrojem Gradske uprave.

Zastupnici Gradske skupštine na sjednici su jednoglasno prihvatili i Tomaševićev prijedlog da se, zbog povoljnije epidemiološke situacije, izvan snage stavi odluka o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja, obrtnika i turističkih agencija na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom covida-19.

Tim su mjerama bili oslobođeni plaćanja zakupnine prostora u gradskom vlasništvu i za 30 posto im je bila umanjena komunalna naknada pa se ukupan iznos oslobođenja procjenjuje na nešto više od 113 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.