Novi suludi napad na djecu u Kini: Muškarac nožem izbo 28 djece u vrtiću


NAORUŽANI je nasilnik upao danas u dječji vrtić u provinciji Jiangsu na istoku Kine te nožem izbo i ozlijedio 28 djece, većinom četverogodišnjaka, i troje odraslih, prenosi britanski BBC.


Petero je djece teško ozlijeđeno i njihovo je stanje kritično, dok su ostali ozlijeđeni stabilno, potvrdili su liječnici lokalne bolnice u gradu Taixing, a policija je napadača identificirala kao 47-godišnjeg Xu Yuyuana. On je ušao u vrtić rano ujutro, ozlijedivši čuvara na ulazu, nakon čega je ušao u jednu od prostorija i počeo ubadati djecu i odgojiteljice.

Da tragedija bude veća, ovo je drugi napad koji se dogodio istoga dana u Kini, jer je nešto ranije javljeno o sličnom događaju u kojem je muškarac naoružan nožem upao u jednu osnovnu školu na jugu Kine i izbo 18 učenika i profesora, teško ih ozlijedivši. Oba su se napada dogodila na isti dan kada su kineske vlasti objavile da su izvršile smrtnu kaznu nad 42-godišnjim liječnikom Zheng Minshengom, koji je sredinom ožujka upao u jednu školu i mačetom ubio osmero djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.