Novi stanovnik splitskih Bilica: Živi u Hrvatskoj, pljačka i bježi iz zatvora u Bosni

BORIS PAJIĆ, 32-godišnjak iz Prijedora, koji je jučer u Splitu pritvoren zbog pokušaja ubojstva Kaštelanina Marija Boljata, lani je pobjegao bihaćkoj policiji, a protiv njega se u BiH vodi čitav niz kaznenih postupaka. Povezuju ga s nizom teških kaznenih djela, od pljački banaka do ubojstva. 

Dao izjavu za Glas Srpske iz zeničkog zatvora

Pajić je u Bihaću izdržavao zatvorsku kaznu zbog razbojništva i krađe u Livnu i Ljubuškom. Policajcima je pobjegao na benzinskoj crpki dok su ga vodili s kriminalističkog istraživanja.

Za Pajićem su tragali i 2007. godine, nakon što je pobjegao iz KPZ Zenica. Bunio se da su uvjeti neizdrživi za nemuslimanske zatvorenike. Za "Glas Srpske" iz zatvora je poručio da se svi, bez obzira na vjeru i naciju, moraju pozdravljati sa "selam alejkum". I tad je utočište potražio u inozemstvu. Uhitili su ga u Sloveniji, na graničnom prijelazu Bregana. 

Pajić je nekoliko puta javno istupao. Čini se kao da obožava mikrofon i medije. Ustvrdio je jednom prilikom kako ga neosnovano blate i da mu ništa nije dokazano osim jedne presude od tri i pol godine zatvora. Demantirao je da je krajem 90-ih na području Livna reketario muslimanski živalj.

Raspisana međunarodna tjeralica, a on mijenja prebivalište po Hrvatskoj?

Nevjerojatno zvuči podatak da je Pajić uredno nastanjen u Hrvatskoj od 2002. godine. Ima čak i hrvatsko državljanstvo. Promijenio je nekoliko adresa po Zagrebu, a u Trogiru se pojavio prije mjesec dana. Za svo to vrijeme, u BiH je ili služio zatvorsku kaznu ili činio kaznena djela. Premda je protiv njega raspisana Interpolova tjeralica, uredno je prijavio promjenu prebivališta hrvatskoj policiji. 

Certina družina

Pajića su na koncu pokupili radi Marija Boljata, Kaštelanina, koji je premlatio voditelja jednog kafića. Navodno se iza svega krije borba za prevlast u noćnom životu, reket i zaštita klubova i kafića.

Policija, međutim, nije skupila dovoljno dokaza da ga osumnjiči i za napad na Lea Paurevića,  premda su i na njega, kao i na Boljata, pucala dvojica na motociklu. Tomislav Poljičanin, vlasnik trogirskog kafića Padre, u kojem Pajić radi, pušten je nakon ispitivanja.

Cijeli slučaj djeluje kao sukob društva okupljenog oko Joze Certe, šefa kaštelanske Hvidre, koji već neko vrijeme čami u zatvoru zbog pomaganja srpskim pljačkašima 15 milijuna kuna iz Središta Hrvatskih pošta na Kopilici. Certa s Poljičaninom drži kafić, a Paurević mu je doslovno spasio život kad ga je s nožem napao osuđeni ubojica Vicko Rožić.

Kaže da nije pucao na Boljata i da ima alibi

Splitska policija danas je održala izvanrednu konferenciju. Samo su htjeli, kažu, pojasniti, tko je osumnjičen i zašto, jer su se u medijima jučer pojavile kontradiktorne informacije. Otkrili su i kako tragaju za još jednim osumnjičenikom, ali da im je trenutno nedostupan. O motivima napada na Boljata nisu htjeli, dok ne uhvate preostalog sumnjivca. 

Pajić je sucu Mlađanu Prvanu iznio obranu, ali na pitanja nije htio odgovarati. Tvrdi da nema veze sa djelom za koje ga sumnjiče te da ima alibi. Dokazna građa je prilično siromašna. Pajića inkriminira poziv na Boljatov mobitel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.