Novi skandal u Crkvi: Član zbora dovodio u Vatikan muške prostitutke

VATIKANSKI član zbora u Bazilici svetog Petra otpušten je jer je za članove Papine pratnje organizirao i dovodio muške prostitutke. I Angela Balduccija, službenika protokola i člana elitne skupine Gospoda Njegove Svetosti, policija je uhitila pod sumnjom da se s 29-godišnjim Nigerijcem Chineduom Thomasom Ehiemom, članom zbora, dogovarao o fizičkim karakteristikama mladića koje je želio da Ehiem doveze u Vatikan. U transkriptima njihovih telefonskih razgovora koje je objavila La Repubblica stoji da su Balducciju dovezeni brojni mladići, a jedan među njima bio je i student teologije.

Angelo Balducci je uhićen sredinom veljače pod sumnjom u upletenost u lanac korupcije, ali protiv njega još uvijek nije podignuta optužnica. Istražujući slučaj korupcije, policajci su slučajno naletjeli na informacije o njegovim seksualnim aktvnostima. U jednome od transkripata Ehiem Balducciju kaže: "Vidio sam tvoj poziv, bio sam u Vatikanu, na vježbama, u zboru", ali mu nakon toga opisuje kako ima spremnoga muškarca "visokoga dva metra, teškoga 97 kilograma, staroga 33 godine i seksualno aktivnoga".

Homoseksualne aktivnosti kao "ozbiljan poremećaj"

Ehiem je Balducciju doveo mnoge mladiće među kojima su bili pjevači, studenti teologije, ilegalni useljenici, ali i talijanski sportaši. S obzirom na to da je Balducci oženjen, nužan je bio visok stupanj diskrecije.

Angelo Balducci je donedavno bio predsjednik talijanskoga državnog Vijeća za javne radove, od 1995. bio je jedan od "plemenitaša" koji u fraku i s lentom sudjeluju u ceremonijama kao pratitelji stranih državnih, odnosno vladinih poglavara koji dolaze u službeni posjet ili u audijenciju Papi.

Iako katolička crkva homoseksualnost neposredno ne osuđuje, u njezinu učenju stoji da su homoseksualne radnje "ozbiljan poremećaj". Katehizam katoličke crkve nedvojbeno kazuje da homoseksualnost pod niti jednim uvjetom ne može biti odobrena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.