Novi potres među vladajućima: HDZ i Most se sukobili oko imenovanja hrvatskih članova uprave INA-e

Foto: Hina

HRVATSKI članovi Uprave INA-e ostaju Niko Dalić, Ivan Krešić i Davor Mayer. Oni su postavljeni još za vrijeme Jadranke Kosor, odradili su i Milanovićeve četiri godine, a aktualna Vlada sada im je produžila mandat za još godinu dana.

"Koliko znam, ti kadrovi nisu iz Milanovićeve vlade, nego su otprije. Njima je produljen mandat za godinu dana. Ta je odluka dogovorena na razini Vlade", rekao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić, javlja RTL.

No, iako je Panenić rekao kako je odluka donesena na razini Vlade, čini se da njome u HDZ-u i nisu bap oduševljeni.

"Nisam zadovoljan! Mišljenja sam da se ekipa, ne samo u Ini, nego i u drugim javnim poduzećima treba promijeniti i mislim da treba napraviti kadrovsko osvježenje i s novim ljudima ući u jedan novi investicijski ciklus. Imat ćemo vrlo brzo iskristaliziran i stav HDZ-a", otvoreno kaže ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Time je došlo do novog značajnog razmimoilaženja stavova između HDZ-a i Mosta, a to se nadovezuje na prilično zategnute odnose između šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i premijera Tihomira Oreškovića.

Karamarko ne krije da nije najzadovoljniji Oreškovićevim prijedlogom za novog šefa SOA-e, a više puta dao je do znanja da njegovo strpljenje ima rok trajanja.

"Premijer je postao premijer dogovorom Mosta i HDZ-a, prema tome dok ćemo raditi na reformama i biti kvalitetni u tome, to je povjerenje apsolutno zagarantirano. U slučaju da ne bude pravog provođenja reformi sigurno da sve postaje upitno. Mislim da je to načelna stvar koju može svatko potpisati", izjavio je prvi potpredsjednik vlade u Dnevniku HRT-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.