Novi detalji, putnici iz smrskanog BMW-a u jako teškom stanju. "Bili su u izlasku"

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL, JVP Osijek

Dvije od četiri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se u noći sa subote na nedjelju dogodila oko 00:50 u Ulici cara Hadrijana u Osijeku i dalje su u izrazito teškom stanju. Vozač BMW-a, koji je zbog neprilagođene brzine kretanja prilikom izlaska iz zavoja sletio s kolnika, poginuo je na mjestu.

Kako je izvijestila osječka policija, auto je nakon slijetanja udario u stup i drvo te je naposljetku odbačen u stup javne rasvjete, gdje se i zaustavio.

Na mjestu nesreće intervenirali su vatrogasci osječke Javne vatrogasne postrojbe, a osječki KBC izvijestio je kako su u bolnicu primljene četiri teško ozlijeđene osobe, od kojih su tri osobe zadobile ozljede opasne po život. Liječnici osječkog KBC-a i dalje se bore za život jednog od putnika.

"Kod dvije od četiri zaprimljene osobe i dalje se provode mjere intenzivnog liječenja te se nalaze u izrazito teškom zdravstvenom stanju dok je jedna od dvije navedene osobe životno ugrožena. Ostale dvije osobe trenutno su stabilno, ali i dalje u teškom zdravstvenom stanju", javljaju iz Ravnateljstva osječkog KBC-a.

Bili u izlasku

Podsjetimo, u nesreći je poginuo D.Š. (1977.) iz Mostara. S njim su u BMW-u bili putnici Z.B. (47), D.P. (43), G.S. (40) i A.B. (31), svi iz Osijeka. Kako doznaje 24sata, vozač se u Osijek doselio prije nekoliko godina te je u Osijeku i zaposlen. Jutarnji piše da su vozač i ozlijeđeni putnici, njegovi prijatelji, bili u noćnom izlasku.

"Bio je strašan prasak"

Očevid na mjestu događaja obavila je zamjenica osječkog općinskog državnog odvjetnika u suradnji s policijskim službenicima osječke postaje prometne policije.

"Vraćali smo se kući, bili smo ovdje na brdu kod Vijenca Ivana Meštrovića 102 kad se čuo udarac. Došli smo i vidjeli crveni auto zabijen u drvo. Prednji kraj totalno uništen", rekao je očevidac Emilio Murk za HRT.

"Bio je strašan prasak. Čuo sam, živim tu na 12. katu. Izašao sam da vidim što se dogodilo, došli su vatrogasci, policija i hitna. To je bilo brzo, možda u roku pet minuta su svi bili tu. Vidio sam kako izvlače ljude iz slupanog automobila", dodaje Gordan Horvatić.

"Čuo sam strašan udarac. Prvo sam pomislio da je autobus udario, a potom je sirena od auta cijelo vrijeme radila. Izašao sam iz stana, a u isto vrijeme izišlo je još 10-ak susjeda. Nije bilo smisla prilaziti jer su na mjestu nesreće već bila četiri vozila Hitne pomoći, policija i vatrogasci koji su pomagali unesrećenima. Vidio sam da su vatrogasci posljednjeg izvukli suvozača koji nije bio pri svijesti", ispričao je jedan stanovnik za Glas Slavonije.

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

"Vadili smo vozača, tad su mi rekli da ima još ljudi"

Voditelj smjene JVP-a Osijek Alen Šafran kazao je da su na mjesto nesreće došli u roku od minute. Odmah su pristupili gašenju motora te počeli s izvlačenjem teško ozlijeđenog vozača, a potom i ostalih.

"Vidjeli smo da gori automobil. Pristupili smo gašenju motora i u tom trenutku smo vidjeli da je u automobilu ozlijeđeni vozač. Odmah smo otvorili vrata i, zajedno s hitnom, izvadili gospodina koji je bio teško ozlijeđen. U tom trenutku dolazi do mene vatrogasac i govori da imamo još tri čovjeka iza u automobilu", kaže Šafran.

Putnike sa stražnjeg sjedišta izvadili su kroz stražnja vrata na suvozačevoj strani. Da bi iz automobila izvadili suputnika, kojeg su posljednjeg primijetili, morali su koristiti hidraulični stroj za otvaranje vrata. I on je bio ozlijeđen, rekao je Alen Šafran.

Kako javlja Glas Slavonije, gotovo na istom mjestu dogodila se i tragična nesreća u siječnju 2020. godine u kojoj su, također u slijetanju BMW-a, na mjestu poginule tri osobe, a jedna se borila za život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.