Novi detalji o Wagnerovu prebjegu: Norvežani ga našli zbog tragova u snijegu

Screenshot: YouTube

DANAS je norveška policija objavila nove detalje o Andreju Medvedevu, bivšem visoko rangiranom pripadniku ruske plaćeničke skupine Wagner. Navode da je uhićen nakon što su ih ruske pogranične vlasti upozorile na tragove u snijegu u blizini granice Norveške i Rusije.

Medvedev, koji kaže da strahuje za svoj život, trenutno je u prostorijama policije. Smatra se da se radi o sigurnosnoj mjeri, a policija ga sumnjiči da je u Norvešku ušao ilegalno. Vjeruje se da je Medvedev pješke prešao granicu Norveške i Rusije ranije ovog mjeseca nakon što je ranije napustio postrojbu Wagnera.

"Vjerojatnost deportacije u Rusiji je ravna nuli"

Njegov odvjetnik u Norveškoj Brynjulf Risnes kaže da je vjerojatnost da će ga Norveška deportirati natrag u Rusiju "ravna nuli". Risnes navodi da ga je policija privela zbog "neslaganja" s mjerama koje treba poduzeti kako bi se omogućila njegova sigurnost.

Medvedev je dao izjavu za stranicu Gulagu.net, kazavši da će otkriti sve što zna o svojim bivšim poslodavcima iz skupine Wagner i njezinom šefu, Putinovom bliskom savezniku Jevgeniju Prigožinu. 

Norveški istražitelji ranije su objavili da su Medvedevu, koji je rekao da je spreman svjedočiti o ratnim zločinima, omogućili status svjedoka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.