Novi detalji bijega vrličkog bankara: "Duguje lihvarima koji mu rade o glavi"

Foto: Pixsell/Miranda Cikotic/Facebook

I DOK je Srđan Djaković, dugogodišnji šef vrličke poslovnice banke – prvo Splitske, a potom i OTP - zadržan u istražnom zatvoru i to zbog opasnosti od bijega i od utjecaja na svjedoke, do javnosti polako stižu razlozi njegova nedavna bijega s 11,4 milijuna kuna iz trezora banke. Prema informacijama koje smo čuli od izvora dobro upućenih u priču, Djaković je pobjegao s novcem jer je bio dužan lihvarima iz Bosne i Hercegovine koji nisu imali previše razumijevanja za njegove platežne sposobnosti.

Uložio u propali projekt

A zadužio se kod njih jer je, prije nekog vremena, navodno uložio novac u nekakav turistički projekt na dalmatinskoj obali, u Makarskoj ili okolici. Projekt je propao ili je najvećim dijelom propao, veli nam osoba upoznata s Djakovićevim financijskim dubiozama, a on je ostao dužan tipovima koji su mu „počeli raditi o glavi“.

Isprva ih je smirivao manjim iznosima koje je skidao s računa nekih štediša. No, lihvarski apetiti su beskonačni, za razliku od Djakovićeve vještine manipuliranja tuđim novcem, pa se odlučio za ono što je uradio – naručio u vrličku poslovnicu banke nešto više od 11 milijuna kuna, uzeo taj iznos i nestao na desetak dana.

Vratio dio duga

"Nakon što je uzeo novac, otišao je kod jedne od gospođa čiji je račun ispraznio i vratio joj 230 tisuća eura. Potom je otišao kod druge i vratio joj 100 tisuća švicarskih franaka, a onda otputovao u Hercegovinu vratiti dug", priča nam Djakovićev znanac. Lihvari, navodno, traže još, a naši sugovornici pričaju kako je pitanje što bi bilo s Djakovićem da je ostao u Bosni i Hercegovini gdje su ga tražili tipovi koje je bolje izbjegavati.

Djaković je ispitan u splitskoj policiji i Općinskom državnom odvjetništvu, a protiv njega se vodi postupak zbog pronevjere. S obzirom na to da je dio novca pronađen, smatra se da je banka oštećena za 8,9 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.