Novi detalj: Obitelj koja je skočila s balkona u Švicarskoj bila opsjednuta zavjerama

Foto: EPA

PETEROČLANA obitelj prošlog četvrtka skočila je s balkona zgrade u Montreuxu, gradu u švicarskom kantonu Vaud. Poginuli su 40-godišnji otac, njegova 41-godišnja supruga i njezina sestra blizanka te osmogodišnja djevojčica. Preživio je samo 15-godišnji sin, koji je u teškom stanju.

Od tada se raspravlja zbog čega je cijela obitelj skočila sa sedmog kata zgrade te se sumnjalo da je još netko upleten u slučaj. Nakon petodnevne istrage policija objavljuje prve rezultate. Kako je danas objavio švicarski portal Blick, sudjelovanje drugih osoba je isključeno. Zagovara se teza o kolektivnom samoubojstvu.

U stanu nije bilo tragove borbe ni nasilja, utvrđeno je nakon policijske istrage. 

Obitelj živjela izolirano od društva

Obitelj se distancirala od društva i pribojavala se da će se vlasti umiješati u njihov način života, piše Blick. Od početka pandemije obitelj je bila zainteresirana za zavjere i teze o preživljavanju. Nakupili su impresivne zalihe hrane svih vrsta i sve je bilo dobro organizirano. Većina prostorija bila je opremljena namirnicama kako bi se obitelj nosila s potencijalnom krizom.

Obitelj je živjela praktički povučeno iz društva. Izvan kuće je radila samo majčina sestra blizanka. Ni majka ni osmogodišnja djevojčica nisu bile registrirane kod stambenih kontrola, a djevojčica nije pohađala ni školu. Policija je utvrdila da su majka i kći 2016. doputovale iz Maroka u Švicarsku.

15-godišnji sin se obrazovao kod kuće, kći nije išla u školu

Stariji sin se obrazovao kod kuće, stoga je već jednom bio predmet posjeta policije, koja je došla u stan pitati oca što sin točno radi.

"Svi ti elementi ukazuju da su članovi obitelji strahovali od miješanja vlasti u njihov život", stoji u policijskom izvješću. 

Istragom je utvrđeno da se obitelj bacila s balkona nešto prije sedam sati ujutro prošlog četvrtka. Skočili su u razmaku od pet minuta jedan za drugim. Policija je na balkonu pronašla i odskočnu dasku. Nadaju se da će se razlog smrti obitelji doznati ako se 15-godišnji sin probudi iz kome kako bi ga policija mogla ispitati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.