Nova snimka: Ovako su žene napale prosvjednicu protiv klečavaca dok je stizala na Trg

Foto: Screenshot Index

U SUBOTU je održano novo klečanje muškaraca na glavnom zagrebačkom trgu koji, među ostalim, mole za čednije odijevanje, prestanak predbračnih spolnih odnosa i zabranu pobačaja. Obilježio ga je incident kada je verbalno napadnuta prosvjednica Sandra Huzjak, koja tradicionalno prosvjeduje protiv klečanja jer ga smatra pokušajem zatiranja prava žena.

Podsjetimo, nju su verbalno napali stariji klečavac koji joj je rekao da "nije krštena" i da je "sve to prokleto", no to je bio nastavak onoga što su započela jedna žena koja podržava klečavce, kojoj se pak pridružila druga žena. Žena srednjih godina je stala pred Huzjak tako da se ne može popeti na svoje uobičajeno mjesto odakle pušta pjesmu Irrelevant pjevačice Pink tijekom molitve, dok je druga, mlađa, rukom krenula prema aparatu fotoreportera. 

Dočekale prosvjednicu u Ilici, pokušale je spriječiti da dođe na trg

No kako će se ispostaviti, to nije bio jedini incident koji su izazvale te dvije žene. Prijateljica Sandre Huzjak snimala je njezin dolazak na glavni zagrebački trg. Dok još nije ni zakoračila na trg, par metara od Name u Ilici, na nju su krenule dvije žene koje će kasnije izazvati i incident na Trgu. Verbalno su je napale, a jedna od njih i fizički pokušala spriječiti.

 

"Oni se mole, ne, ne možete to raditi! Oni imaju pravo na mir!"

"Što radite?" krenula se derati mlađa žena i stala ispred Huzjak pa zatražila mir za ljude koji kleče i mole nasred glavnog gradskog trga. "Oni se mole, ne, ne možete to raditi! Oni imaju pravo na mir!", nastavila je.

Onda je postala još agresivnija u pokušaju da zaustavi prosvjednicu protiv klečavaca da dođe na Trg, ali i da spriječi snimanje. 

Rukom u mobitel prijateljice koja je snimala

Rukom je udarila u mobitel prijateljice Sandre Huzjak koja je sve snimala. "Nemojte me snimat!", povikala je.

"Pa nemojte nas zaustavljati", odgovara prijateljica.

U jednom se trenutku vidi da maše rukama i žena koja kasnije na Trgu sprečava Huzjak da se popne na uobičajeno mjesto. 

Pokušala primiti zvučnik, u više navrata probala onemogućiti Huzjak da dođe na Trg

Potom u tim trenucima agresivnija mlađa žena rukom pokušava primiti zvučnik koji Huzjak vuče sa sobom, dok se nalaze na tračnicama. Netko poviče: "Tramvaj, gospođo, tramvaj!" Mlađa žena i dalje viče da prosvjednica "nema pravo" puštati glazbu dok muškarci mole. Još jednom staje ispred Huzjak i još jednom rukom udara u mobitel prijateljice te govori: "Nemoj me snimati!" 

"Ali moli se, kako ne razumijete?! To nije lijepo!", viče žena. Prijateljica Sandre Huzjak joj kaže: "Neka se mole u crkvi."

"Onda doma pjevaj. Nitko te ne želi slušat!", urla na to mlađa žena i ponovno zaustavlja prosvjednicu. Viče još: "Ja ne razumijem čemu ovo!" pa onda, treći put, pokušava rukom spriječiti da je se snima. U tim trenucima Huzjak prolazi dalje do trga. Nekoliko minuta kasnije dvije će žene ponovno izazvati na početku teksta spominjani incident na samom Trgu. 

 

Huzjak za Index: Definitivno su me čekale, fizički su krenule na mene

Huzjak je za Index rekla kako je uvjerena da je bila riječ o namjernom "dočeku" prije njenog ulaska na Trg. 

"Definitivno su me čekale, htjele su me spriječiti da dođem na Trg. Tamo kod Name nije bilo policije i nitko ih u tome nije sprječavao", kazala nam je Huzjak. 

Kaže da joj nije bilo svejedno jer su je žene zaskočile na tramvajskoj pruzi i nije bila sigurna na što su sve spremne. 

"Baš su me na pruzi zaskočile i pokušavala sam procijeniti imaju li kakvo oružje pa sam malo zastala. U svakom slučaju, fizički su krenule na mene, što se može vidjeti na snimci", rekla je za Index Huzjak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.