Nova radna mjesta u Banovini: Kerum prodaje što stigne, a osniva dvije gradske tvrtke?

GRAD SPLIT ima dvije nove tvrtke - Splitsku obalu i Split gradnju. Skupštinu društva predstavlja gradonačelnik Kerum osobno, a u rukovodeće fotelje zasjest će provjereni kadrovi, svojta i članovi HGS-a. O svemu će gradski vijećnici biti podrobno informirani na sjednici zakazanoj 9. lipnja.

Uštede i prihodi...

Čemu dvije nove gradske tvrtke, pojasnio je u pismenom obrazloženju gradonačelnikov savjetnik Tomo Gruica. Splitska obala bi trebala preuzeti upravljanje privremenom marinom u Gradskoj luci, ali i upravljanje Dioklecijanovom palačom, što bi u gradsku blagajnu ulilo nekih 10-ak milijuna kuna te omogućilo kvalitetnije gospodarenje strateškim resursima Splita. Splitska obala bavila bi se i izgradnjom i održavanjem cesta i prometnica, čime se također misle ostvariti uštede i veći prihodi.

Split gradnja bit će, pak, zadužena za gradnju, projektiranje, trgovinu nekretninama, građevinski inženjering i tehničko savjetovanje... Jest to velika ekonomska investicija, ali i veliki korak ka poboljšanju života u Splitu, kaže se u obrazloženju o financijskoj opravdanosti osnivanja Split gradnje. Nije navedena nijedna brojka koja bi to potkrijepila.

Proračun se ne puni, trendovi katastrofalni...

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća kazat će se par riječi i o izvršenju proračuna. U prvom kvartalu ove godine Grad Split uprihodio je 175 milijuna, a potrošio 172 milijuna kuna. Slabije punjenje prvenstveno je rezultat gotovo nikakve naplate komunalnog doprinosa i prihoda od prodaje imovine. Što je najgore u travnju se bilježi trend smanjivanja pa su prihodi poslovanja u odnosu na travanj prošle godine manji za 10 milijuna kuna...

Sve u svemu, dosta posla za splitskog gradonačelnika, koji privatno prodaje sve što stigne, ali se zato u Gradu, unatoč katastrofalnom izvršenju proračuna, nađe prostora i za osnivanje dvije nove tvrtke.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.