Nova privođenja zbog nereda nakon derbija Hajduka i Dinama

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske priopćili su kako su tijekom ovog tjedna dovršili istraživanje nad još sedam punoljetnih osoba (1982., 1996., 1998., 1999., 2000., 2003. i 2005. godište) koje se dovode u vezu s izazivanjem nereda na Poljudu 3. travnja. 

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za izazivanje nereda i prisilu prema službenim osobama. Sumnjiči ih se da su nakon završetka nogometne utakmice između Hajduka i Dinama gađali specijalce i interventne policajce dijelovima polomljenih stolica, drvenim paletama, zapaljenim bengalkama i raznim drugim predmetima. 

Izgredi se preselili i na gradske ulice

Tijekom nereda je ozlijeđeno više policajaca. Podsjetimo, neredi su započeli kad su maskirani pripadnici Torcide probili ogradu na sjevernoj tribini Poljuda i upali na travnjak bacajući bengalke, zbog čega su igrači obje momčadi pobjegli u svlačionice. 

Policajci su uspjeli potjerati torcidaše nazad na tribinu. Međutim, torcidaši su ih tada počeli gađati sa svime što im je došlo pod ruku. Sukobi s policijom preselili su se na gradske ulice, a navijači su pritom zapalili više kontejnera. 
 

Pročitajte više