KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Nova pravila za vozače kamiona, razmatra se i otvaranje trgovina unutar tržnica

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX/POOL/PIXSELL

MINISTAR unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović danas je potpisao odluku za vozače teretnih vozila u međunarodnom transportu.

"Vi znate da smo dali preporuku još na početku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 sata između utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače", kazao je Božinović.

"Molim da se pridržavaju svih mjera koje su propisane", dodao je ministar.

"Na sličan način ćemo razmotri i druge mjere koje idu ka liberalizaciji strogih pravila. Večeras ćemo razmisliti o otvaranju specijaliziranih trgovina unutar tržnica, ali ćemo propisati vrlo striktne mjere vlasniku. To će se kontrolirati vrlo strogo", rekao je Božinović. 

Ponovno je apelirao na trgovce.

"Ne pozivajte ljude u dućane da se ugriju. Ljudi neka pričekaju vani, neka se toplije obuku i neka drže razmak jedni od drugih. Ne trebaju cijele obitelji i djeca ići u kupovinu, neka ide samo jedna osoba. Pozivam sve koji mogu neka organiziraju prodaju, odnosno kupovinu online", rekao je Božinović.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.