KORONAVIRUS U SVIJETU

Njemački seksualni radnici traže dozvolu za rad nakon pandemije

Ilustracija: EPA

UDRUGA koja okuplja radnike u njemačkoj industriji seksa pozvala je da se ukinu restriktivne mjere koje se odnose na njezin rad, a donesene su zbog pandemije koronavirusa. 

Nije opravdano više zatvarati bordele i braniti prostituciju, objavila je udruga u pismu upućenom na adrese 16 članova njemačkog parlamenta koji su nedavno pozvali na zabranu plaćanja seksualnih usluga. 

S obzirom na činjenicu da opada širenje zaraze koronavirusom diljem zemlje industrija koja nudi seksualne usluge mora biti u mogućnosti "ponovno zaraditi primanja i ponuditi klijentima dobru uslugu koja je ljudska i za njih vrlo važna", navodi se u pismu.  

Tijekom krize s koronavirusom takva usluga mogla bi biti "od egzistencijalne važnosti" za klijente, navodi njemačka udruga radnika seksualne industrije.

Utvrđen je i detalja plan higijenskih mjera te je predstavljen političarima.

Udruga nadalje ističe da su seksualni radnici posebno zainteresirani za higijenu i svoje zdravlje s obzirom na to da je to "njihov kapital".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.