Njemačka kapetanica koja je spašavala migrante tuži Salvinija zbog klevete

Foto: EPA

CAROLA RACKETE, njemačka kapetanica spasilačkog broda s migrantima, tužit će talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija zbog klevete, rekao je danas njezin odvjetnik Alessandro Gamberini, čime se pojačava bitka između humanitarne radnice i vođe talijanske krajnje desnice.

Salvini ju je nazvao "piratkinjom" i "odmetnicom"

Rackete je puštena iz kućnog pritvora u utorak nakon što je sutkinja odbacila optužbe da je ugrozila živote talijanskih vojnika ignoriranjem vojnih naredbi i iskrcavanjem migranata u luku Lampedusu.

Salvini je više puta javno osudio 31-godišnju Rackete, nazivao je "piratkinjom" i "odmetnicom" i obećao protjerati je iz Italije.

Gamberini je rekao da je optužnica pripremljena.

"Pripremili smo se za slučaj protiv Salvinija", rekao je Gamberini za radio Cusano Campus i optužio Salvinija za poticanje mržnje.

Na internetu joj prijete smrću

Rackete, zamijećena po karakterističnim dredovima, na meti je internetskih trolova. Prijete joj silovanjem i smrću na društvenim medijima. Trenutno je na tajnoj lokaciji.

"Slučaj klevete je način slanja poruke. Kada se ljude udari po džepu, počnu shvaćati da se ljude ne može bezrazložno vrijeđati", dodao je odvjetnik pozivajući se na eventualne sudske troškove za Salvinija ako izgubi slučaj.

Čelnika talijanske Lige kao da veseli mogućnost suđenja.

"Ona krši zakone i napada talijanske ratne brodove, a onda mene tuži. Ne plašim se mafijaša, a kamoli bogate i razmažene njemačke komunistice", napisao je Salvini na Twitteru.

Rackete se još uvijek suočava s mogućim optužbama za pomaganje ilegalnim migracijama i opiranje javnim dužnosnicima. Ispitat će je sljedeći tjedan na sudu u Siciliji. Njezin brod Sea-Watch 3 je zaplijenjen, a istraga se nastavlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.