Ni peti dan nije pronađen dječak koji je nestao kod Visovca, potraga prekinuta zbog mraka

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

NITI peti dan potrage za maloljetnikom iz Laškovice koji je nestao u subotu nakon prevrtanja čamca kod otoka Visovca nije urodio plodom. Zbog mraka je potraga obustavljena danas u 18 sati, a nastavlja se sutra ujutro.

Potraga je nastavljena danas iza 8:30 sati, na terenu je bilo dvadesetak ljudi, šibenska policija s brodom, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) s dva broda i potražnim psom, te članovi DVD-a Dubravice i Skradin s brodom.

U potrazi za nestalim 16-godišnjakom jučer je sudjelovalo šest šibenskih policajaca, deset pripadnika specijalne policije Split i Zagreb, pet pripadnika Hrvatske vojske sa sonarom, brod policije i brod NP-a Krka, tri vatrogasca iz DVD-a Dubravice i DVD-a Skradin s vatrogasnim plovilom, te devet pripadnika HGSS-a iz stanica Šibenik i Split s jednim psom, izvijestili su iz Županijskog centra 112.

Nesreća se dogodila u subotu malo prije 18 sati nakon što se prevrnuo manji čamac kod otočića Visovca na kojemu su se nalazila četvorica maloljetnika. Trojica su uspjela otplivati do obale, a 16-godišnji mladić iz Laškovice je nestao. Trojica spašenih mladića prevezeni su u šibensku bolnicu.

Policija je nakon obavljenog očevida izvijestila da se plastični čamac na rijeci Krki kod otočića Visovca u kojem su bila četiri maloljetnika prevrnuo kada je jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četvorica pala u vodu. Zbog šoka od pada u vodu i činjenice da nestali 16-godišnjak nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.