Nezadovoljni i ljuti zbog otkazivanja prodaje iPhonea: Kineski kupci u Pekingu Appleov dućan gađali jajima

NAKON što je u četvrtak uprava Appleove trgovine u Pekingu otkazala dugonajavljivani početak prodaje najnovijeg iPhonea 4S zbog zabrinutosti jer se pred dućanom okupilo mnoštvo, nezadovoljni i ljuti kupci dućan su gađali jajima.

Odluka o odgodi početka prodaje donesena je kako bi se zaštitila sigurnost kupaca i zaposlenika. Potrošači ipak neće u potpunosti ostati "kratkih rukava" jer novi iPhone moći će se kupiti putem interneta i u dućanima tamošnjeg mobilnog operatera, piše agencija AP.

Ljudi su se pred trgovinom u pekinškom istočnom okrugu Sanlitun počeli okupljati u četvrtak popodne. Tijekom noći skupilo se oko dvije tisuće ljudi, no mnoštvo se počelo razilaziti prije zore kada su se proširile glasine o otkazivanju prodaje. Kada su nemiri počeli oko sedam ujutro pred trgovinom se nalazilo oko 350 osoba.

Među okupljenim kupcima koji su se cijelu noć smrzavali ne bi li došli do svog primjerka najnovije "igračke" pokojnog Stevea Jobsa, našli su se i radnici migranti koje su preprodavači unajmili u skupinama od po 20, 30 muškaraca da Appleove pametne telefone kupe za daljnju prodaju na crnom tržištu.


Nezadovoljstvo je proključalo kada se dućan nije otvorio u zakazanih sedam sati ujutro po lokalnom vremenu. Neki su pročelje trgovine počeli gađati jajima i vrijeđati.

Da je prodaja otkazana, objavio je jedan muškarac putem megafona. Policija je naredila mnoštvu da se raziđe te ogradila prostor žutom vrpcom, a zaposlenici su postavili znak da je iPhone 4S rasprodan, te se u Pekingu i Šangaju zasad neće prodavati.

Preostale trgovine Applea u Kini danas su ipak bile otvorene i uređaji su ubrzo bili rasprodani. Najavljeno je kako će telefon i dalje biti dostupan u internetskoj trgovini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.