News of the World prisluškivao i ženu kojoj su pomagali u istrazi oko otmice njene kćeri

SARA Payne, čija je osmogodišnja kći Sarah oteta i ubijena u srpnju 2000. godine, dobila je informaciju od Scotland Yarda da postoje dokazi koji sugeriraju da je i ona bila metom istražitelja Glenna Mulcairea, koji je radio za News of the World, a specijalnost mu je hakiranje govorne pošte.

Zanimljivo je to što joj je policija ranije kazala kako njeno ime nije među podacima pronađenim u Mulcaireovim bilješkama, da bi joj u utorak priopćila da su među njima ipak pronašli njene osobne podatke i detalje iz njenog života. Policija tvrdi da su ranije mislili da se ti podaci odnose na jednu drugu metu.

Sarah Payne je vjerovala redakciji News of the Worlda

Prijatelji Sare Payne za Guardian su rekli kako je "apsolutno razočarana i shrvana" ovim otkrićem. Njen odnos s redakcijom News of the Worlda bio je sjajan, a Sara je, vjerovavši da nije metom hakiranja, čak i napisala oproštajnu kolumnu u posljednjem broju lista, oslovivši njihove novinare kao "dobre i povjerljive prijatelje".

Ugled News Corpa nepovratno je ukaljan

Podaci koje je policija našla u Mulcaireovim bilješkama vjerojatno su povezani s telefonom kojeg je Sari dala bivša urednica lista Rebekah Brooks, kako bi joj pomogla da ostanu u kontaktu sa onima koji su je podržavali, dok je pokušavala dobiti javnu podršku za "Sarin zakon", vezan uz slučaj njene kćeri. Brooks tvrdi kako nije bila riječ o privatnom daru, već da joj je mobitel dao News of the World, tvrdeći kako Saru smatra dragom prijateljicom.

Nakon kraha Murdochovih novina, do kojeg je došlo uslijed otkrivanja da su hakirali i izbrisali govornu poštu ubijene djevojčice Milly Dowler, ove će vijesti dodatno dovesti u pitanje moralnu osnovu News Corpa da posjeduje TV licence i 39% dionica kompanije BSkyB.

Osuđen čovjek koji je Murdocha pogodio pitom

Čovjek koji je početkom mjeseca u britanskom parlamentu Ruperta Murdocha pogodio pitom, osuđen je za napad. Jonathan May-Bowles sebe je opisao kao komičara te se na sudu izjasnio krivim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.