Netko je uhvatio trenutak kad su ovi republikanci shvatili da su prodali dušu Trumpu

Foto: FAH

DONALD Trump još uvijek bira ljude za svoju administraciju, a prije nekoliko dana imao je, izgleda, razgovor za posao državnog tajnika (američka titula za ministra vanjskih poslova), sa svojim ljutim protivnikom, predsjedničkim kandidatom na izborima 2012. i bivšim guvernerom Massachusettsa, Mittom Romneyem.

"Ovo je kao u stara vremena. Imao sam divnu večer s novoizabranim predsjednikom Trumpom. Raspravili smo o svjetskim problemima, a ova rasprava koju sam imao s njim bila je vrlo prosvjetljujujuća, interesantna i angažirana", rekao je Romney novinarima na izlasku iz Trump International Hotela u New Yorku, gdje je s Trumpom, izgleda, imao razgovor za posao državnog tajnika, (američka titula za ministra vanjskih poslova).

Uskoro je na društvenim mrežama počela kružiti fotografija te večere na kojoj Trump ima vrlo zadovoljan, a Romney izgleda kao da je tu protiv svoje volje i da bi najradije bio negdje drugdje.

Twitteraši su počeli masovno ismijavati Romneya, a kako prenosi Independent, sad je jedan od njih napravio kompilaciju Romneya i druga dva republikanca, Teda Cruza i Chrisa Christieja, "u trenutku kad su shvatili da su prodali dušu da bi podržali Trumpa."

 

 

Nekad lažnjak i prevara, sad čovjek koji će nas odvesti u bolju budućnost

Razlog zašto je Romneyev potez naišao na izrugivanje je taj što je još u ožujku ove godine govorio dosta drukčijim tonom o tadašnjem kandidatu Trumpu. Nazvao ga je "lažnjakom" i "prevarom" čija "obećanja su bezvrijedna kao i diploma sa Trump sveučilišta".

Kako piše New Yorker, Romney se tada istakao kao jedan od rijetkih republikanaca koji su odlučili reći otvoreno što misle o kandidatu svoje stranke. Nakon što je procurila Trumpova snimka u kojoj se hvali seksualnim napastovanjem (što je kasnije opisao kao zafrkanciju iz svlačionice), Romney je bio još oštriji: "Nabacivanje udanim ženama? Odobravanje napastovanja? Takva odvratna degradacija ponižava naše žene i kćeri i kvari lice Amerike pred svijetom".

U potpunoj suprotnosti s time, Romney je nakon spomenute večere nahvalio Trumpa zbog njegove "poruke uključivanja i okupljanja naroda" i "vizije koja je povezala američki narod na vrlo moćan način". Na kraju je zaključio da se "nada kako je novoizabrani predsjednik Trump čovjek koji nas može odvesti u bolju budućnost."

"Patološki lažov",  netko tko "ne zna o čemu govori"

Romney nije jedini republikanac koji se okrenuo za 180 stupnjeva nakon Trumpove pobjede, naravno. Njegov glavni protukandidat Ted Cruz nazvao ga je "patološkim lažovom", "potpuno amoralnim" i "narcisom kakvog ova zemlja nije vidjela". Nakon što je izgubio od njega u predizborima, Cruz se uključio u Trumpovu predsjedničku kampanju.

Drugi protukandidat Chris Christie komentirao je Trumpov prijedlog da zabrani muslimanima ulazak u zemlju kao "nešto što ljudi kažu kad nemaju nikakvog iskustva i ne znaju o čemu govore." I on se, naravno, uključio u Trumpovu kampanju.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.